Kurtić: "Želim v reprezentanco"

Foto: Žurnal24 Jasmin Kurtić je slekel goriški dres. (Foto: Fotosi.si)
V Palermu so se domala zaljubili v slovenske nogometaše. Najprej Josip Iličić in Armin Bačinović, nato Siniša Andjelković in nazadnje najmanj uveljavljeni Jasmin Kurtić. V pol leta od druge lige do Serie A.
Oglej si celoten članek
Že od malih nog sem bil odločen za nogomet. Imel sem sicer neke hobije – rokomet in košarko, a vse v prostem času. Na nogomet pa sem gledal resno. Že od malega sem sanjal, da bom zaigral za kak velik klub in upam, da se mi bo to uresničilo.
Jasmin Kurtić

V spomladanskem delu lanske sezone je igral še za drugoligaško Belo krajino, sledil je polletni postanek v Gorici in mojstrenje v mladi reprezentanci, nato pa podpis s Palermom. Jasmin Kurtić bliskovito preskakuje stopnice. "V ponedeljek odhajam v Palermo. Ker sem imel kar nekaj premora, se pripravljam samostojno. Seveda sem zadovoljen, ker sem prestopil v takšen klub. Grem se dokazat," je odločen 21-letni vezist, ki je podpisal pogodbo za štiri leta in pol.

"Kdaj se je Palermo začel zanimati zame, ne vem. O tem sem izvedel po naši tekmi z Nafto (v 19. kolu, 27. 11., op. a.), ko so me poklicali ljudje iz kluba in mi zatrdili, da je vse dogovorjeno in da moram le še podpisati pogodbo," je dodal Belokranjec, ki se je seveda slišal s svojima soigralcema iz mlade reprezentance Josipom Iličićem in Arminom Bačinovićem: "Josip me je klical, z Arminom sva povezana prek Facebooka. Dejala sta mi, da je super, ker prihajam in da so soigralci izvrstni fantje."

 

Sicer pa ima Kurtić smele načrte, o tem, ali mu bo uspelo, ne dvomi: "Moj prvi cilj je bil podpisati za velik klub, drugi pa vpoklic v člansko reprezentanco. Igralec mora vsak razčistiti sam, ali hoče ali ne. Tudi jaz bi podpis pogodbe lahko odklonil, če se ne bi čutil sposobnega, in še nekaj sezon ostal v Gorici. Tudi preskok iz Bele krajine v Gorico je bil velik korak."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.