Kvalifikacije na sporedu pred tekmo

Foto: EPA
Foto: EPA
Prizorišče letošnje druge tekme finsko-norveške nordijske turneje v smučarskih skokih Kuopio se je, kar se tiče vremenskih razmer, vnovič izkazalo za zelo nestanovitno.
Oglej si celoten članek

Skakalci so danes ostali brez kvalifikacij za torkovo tekmo, saj so se trenerji dogovorili, da zaradi sneženja in spremenljivega vetra nima smisla izsiljevati programa.

Trener reprezentance Nejc Frank je pojasnil, da danes preprosto ni imelo smisla izsiliti celotnega programa. "Zelo močno je začelo snežiti. Veter je bil zelo nekonstanten, obračal se je gor in dol. Potem so bile še težave z merilci vetra, ki so 'zaštekali', nekateri so odpovedali. Na koncu smo se trenerji odločili in žiriji predlagali, da bi bilo bolje, da jutri namesto poskusne serije izpelje kvalifikacije," je dejal Frank in dodal, da so slovenski skakalci dobro razpoloženi: "Fantje so v redu. Večina je naredila en skok, Jaka Hvala in Matjaž Pungertar dva, pred Nejcem Dežmanom so odpovedali drugi skok treninga. Vsi poznajo skakalnico, bomo jutri videli, kako in kaj bo."

Dva Slovenca med deset, Prevc tik pod vrhom

Nordijska turneja se je sicer začela z nedeljsko tekmo v Lahtiju, ki jo je dobil Poljak Kamil Stoch in s tem prevzel vodstvo v svetovnem pokalu. Boj za veliki kristalni globus bo še izjemno zanimiv. Do konca je le še pet tekem. Vodilni Stoch ima 1.131 točk, slovenski junak minulih zimskih olimpijskih iger Peter Prevc je zdaj drugi (1.078), tako da bo vnovič napadal rumeno majico, na tretjem mestu pa je Freund (907), ki je prav tako v izjemni formi.

Foto: EPA peter prevc lahti Tudi drugim slovenskim orlom dobro kaže, saj so kar štirje med najboljšo petnajsterico v svetovnem pokalu. Robert Kranjec, ki še okreva po poškodbi kolena, ki jo je staknil na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, je še naprej deseti, Jernej Damjan je na 14., Jurij Tepeš pa na 15. mestu. Poleg že omenjenih je glavni trener reprezentance Goran Janus na turnejo odpeljal še vodilnega v celinskem pokalu Nejca Dežmana, Matjaža Pungertarja, Tomaža Nagliča in Jako Hvalo.

Kvalifikacije pred tekmo

V torek bo tako po Lahtiju na sporedu druga tekma turneje, kvalifikacije bodo predvidoma tik pred tekmo, nato pa se bo skakalna karavana preselila na Norveško, kjer bosta tekmi v Trondheimu in Oslu, preden se bo svetovni pokal končal na finalu v Planici.

Prav v Trondheimu pa bi se ekipi po poškodbi lahko znova priključil Kranjec. "Danes je opravil pet skokov v Planici. Načrtujejo še enega jutri zjutraj. Potem se slišimo. Pričakujemo, da bi se nam priključil v Trondheimu," je zaključil Frank.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.