Kvalifikacije prekinjene po hudi nesreči, Verstappen prvi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kvalifikacije F1 za VN Belgije so bile po hudi nesreči Norrisa prekinjene. Na koncu jih je dobil Max Verstappen.
Oglej si celoten članek

Kvalifikacije svetovnega prvenstva formule 1 za nedeljsko veliko nagrado Belgije v Spa Francorchampsu so bile prekinjene zaradi hudega trka Britanca Landa Norrisa (McLaren). Dirkač naj ne bi utrpel poškodb.

Enaindvajsetletni Norris je dominiral v prvih dveh kvalifikacijskih vožnjah, v tretji pa je zletel s proge. Oblast nad bolidom je izgubil v slovitem zavoju Eau Rouge, ko je zadel ob zaščitno ogrado in se nekajkrat zavrtel, preden se je zelo poškodovano vozilo ustavilo na progi.

Njegova ekipa ga je takoj po nesreči po radiu vprašala: "Lando, ali si dobro, ali si dobro?" Norris je odvrnil: "Da. Fantje, oprostite, kazalo je na dober razplet. Pa sem vas razočaral," poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po prvih poročilih Norris ni bil poškodovan in so ga v rešilnem vozilu odpeljali na preiskave. Bil pa je na poti, da si za dirko, ki bo v nedeljo ob 15. uri, pribori prvi startni položaj.

Nesreča se je primerila le nekaj trenutkov po tem, ko je Nemec Sebastian Vettel (Aston Martin) po ekipnem radiu dejal, da bi morali prekiniti kvalifikacije, ker je bila vožnja tedaj zaradi mokrega cestišča prenevarna.

Po prekinitvi je  bil na koncu najhitrejši Max Verstappen (Red Bull). Nizozemec bo na dirkališču, na katerem še ni zmagal, šestič v sezoni dirko VN začel s prvega startnega mesta in devetič skupno. Drugi v kvalifikacijah je bil Britanec George Russell (Williams), ki bo prvič v karieri startal v prvi vrsti, tretji je bil njegov rojak in sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), z osmimi točkami prednosti pred Verstappnom vodilni v SP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.