Kvitova in Berdych proslavila Čehe

Foto: EPA
Foto: EPA
Češka je velika zmagovalka Hopmanovega pokala, neuradnega svetovnega teniškega prvenstva mešanih ekip.
Oglej si celoten članek

V finalu sta bila Petra Kvitova in Tomaš Berdych nepremagljiva v posamičnih dvobojih ter sta ugnala francoska tekmeca Marion Bartoli in Richarda Gasqueta. Češka je tako gladko slavila z izidom 2:0.

Francija si je z zmago proti Španiji prvič po letu 1998 priborila finale tega tekmovanja, v katerem se je pomerila z reprezentanco Češke, ki je pred tem ugnala Dansko z 2:0.

V prvem reprezentančnem obračunu je zmagovalka Wimbledona Petra Kvitova, sicer druga igralka sveta, v igri posameznic ugnala Bartolijevo s 7:5, 6:1, Berdych, sedmi igralec na svetovni teniški lestvici ATP, pa je premagal Gasqueta s 7:6 (0), 6:4.

Po razpadu Češkoslovaške si je reprezentanca Češke priborila drugi naslov. Prvega so si priborili leta 1994, pred tem pa je ekipa Češkoslovaške slavila na uvodnem prvenstvu leta 1989.

Izidi, finale:
ČEŠKA : FRANCIJA 2:0
Petra Kvitova (Češ) : Marion Bartoli (Fra) 7:5, 6:1;
Tomaš Berdych (Češ) : Richard Gasquet (Fra) 7:6 (0), 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.