Kvitova nova wimbledonska kraljica!

Foto: Reuters Petra Kvitova Foto: Reuters Marija Šarapova Foto: Reuters Petra Kvitova Foto: Reuters Petra Kvitova Foto: Reuters Marija Šarapova in Petra Kvitova Foto: Reuters Petra Kvitova Foto: Reuters Marija Šarapova Foto: Reuters Petra Kvitova Foto: Reuters Marija Šarapova Foto: Reuters Marija Šarapova Foto: Reuters Petra Kvitova Foto: Reuters Marija Šarapova
Češka teniška igralka Petra Kvitova je v izjemnem finalu Wimbledona s 6:3 in 6:4 premagala Rusinjo Marijo Šarapovo, ki je tako ostala brez drugega naslova na sveti travi.
Oglej si celoten članek

Kvitova je prikazala, kot je sama dejala, najboljšo predstavo v svoji karieri in z izjemnimi "returni" v dveh nizih premagala zmagovalko Wimbledona iz leta 2004, Marijo Šarapovo. 21-letnica, ki je postala prva levičarka po letu 1990 in Martini Navratilovi, ki je slavila v Wimbledonu, je kljub mladosti odigrala izjemno zrelo, tudi v zaključni igri se ni pustila zmesti igri živčkov in naslova se je razveselila brez izgubljene točke v zadnji servisni igri. "Seveda sem bila živčna pred zadnjo igro, ko sem pomislila na to, da lahko zmagam Wimbledon. Toda zavedala sem se, da moram odigrati točko za točko in uspelo mi je."

Na drugi strani Rusinja Šarapova, ki so jo tudi tokrat mučila dvojne napake - šest jih je napravila -, po porazu ni bila pretirano razočarana. "Nažalost je na koncu dneva le en zmagovalec. Čestitke Petri, ki je odigrala izjemno. Jasno je, da bi si sama želela velik pokal, toda zadovoljna sem tudi s krožnikom za poraženko."

V dvoboj je sicer nekoliko bolje vstopila ruska teniška igralka, ki je že v prvi igri prišla do brejka. To pa je bilo prvič in zadnjič, ko je Šarapova na dvoboju vodila. Že v naslednji igri je namreč izgubila svoj začetni udarec in ko je v šesti igri prvega niza Kvitovi vnovič uspel brejk je ta vodila s 4:2. Do konca prvega niza Čehinja ni več izgubila začetnega udarca in tako je dobila prvi niz z rezultatom 6:3. V drugem nizu je Kvitova nadaljevala z igro, ki jo je kazala v prvem in že v uvodni igri je prišla do brejka, ki ga je kasneje tudi potrdila in hitro povedla z 2:0. Šarapova se je sicer še vrnila v igro in izenačila na 2:2 (ter na 3:3), toda Čehinja je nato v sedmi igri drugega niza prišla do odločilnega brejka, ki ji je zadoščal za končno zmago (6:3, 6:4).

Wimbledon, finale ženske:

Marija Šarapova (Rus/5) : Petra Kvitova (Češ/8) 3:6, 4:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.