Kvitova obeta, Kim strašno dobra

Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Flavia Penneta Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Flavia Penneta Foto: Žurnal24 Iveta Benešova Foto: Žurnal24 Vera Zvonarjeva Foto: Žurnal24 Vera Zvonarjeva Foto: Žurnal24 Vera Zvonarjeva Foto: Žurnal24 Vera Zvonarjeva in Iveta Benešova Foto: Žurnal24 Agnieszka Radwanska Foto: Žurnal24 Agnieszka Radwanska Foto: Žurnal24 Peng Shuai Foto: Žurnal24 Peng Shuai Foto: Žurnal24 Agnieszka Radwanska Foto: Žurnal24 Kim Clijsters Foto: Žurnal24 Kim Clijsters Foto: Žurnal24 Jekaterina Makarova Foto: Žurnal24 Kim Clijsters Foto: Žurnal24 Jekaterina Makarova
Zadnje mesto v četrtfinalu si je v dveh nizih proti Jekaterini Makarovi priigrala Kim Clijsters, že zjutraj pa so si uvrstitev med osem zagotovile Vera Zvonarjeva, Agnieszka Radwanska in Petra Kvitova.
Oglej si celoten članek
Ste spregledali? V nedeljo se je v Melbournu zgodil najdaljši ženski dvoboj na grand slamih v zgodovini. Preverite, kako dolgo je trajal.

Drugopostavljena Vera Zvonarjeva je začela počasi, a zaostanek z 2:4 v prvem nizu proti Čehinji Iveti Benešovi nadoknadila in bila v nadaljevanju dominantna za zmago 6:4 in 6:1. "Na prejšnjih dveh grand slamih sem se veliko naučila. Zdaj se bolje poznam. Upam, da mi bodo izkušnje pomagale, da bom tukaj igrala najboljši tenis, ko bo to potrebno," je razmišljala Zvonarjeva, ki je lani izgubila finale Wimbledona in OP ZDA. Vero v četrtfinalu čaka težje delo, saj je Čehinja Petra Kvitova v odlični formi. Ta je v tem četrtem kolu s 3:6, 6:3 in 6:3 izločila Italijanko Flavio Pennetto. 20-letna Kvitova ni tako veliko presenečenje, kot se zdi, saj je že lani igrala polfinale na londonski sveti travi.

Presenečenja ni dovolila 12. nosilka s Poljske Agnieszka Radwanska, ki je kitajsko presenečenje Peng Shuai izločila v treh nizih s 7:5, 3:6 in 7:5. Zdaj jo čaka boljša iz zadnjega dvoboja osmine finala med Belgijko Kim Clijsters in Rusinjo Jekaterino Makarovo. To je bila s 7:6 in 6:2 Clijstersova. Mlada Rusinja je pokazala veliko živčkov in močnim backhandom trikratne zmagovalke turnirjev za grand slam ni bila kos.

Med mladinci ...
Slovenska predstavnika na mladinskem OP Avstralije sta v uvodnem kolu med dvojicami nastopila s polovičnim uspehom. Nastja Kolar in Danka Kovinić iz Črne gore sta upravičili naziv petih nosilk, Nik Razboršek pa je v navezi s Kanadčanom Andrewom Ochotto izgubil hitropotezni tretji niz.

OP Avstralije, 4. kolo (Ž):

Petra Kvitova (Češ/25) : Flavia Pennetta (Ita/22) 3:6, 6:3, 6:3;
Vera Zvonarjeva (Rus/2) : Iveta Benešova (Češ) 6:4, 6:1;
Agnieszka Radwanska (Pol/12) : Peng Shuai (Kit) 7:5, 3:6, 7:5;
Kim Clijsters (Bel, 3) : Jekaterina Makarova (Rus) 7:6, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.