Kvitovi največji uspeh kariere

Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Victoria Azarenka Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Petra Kvitova Foto: Žurnal24 Victoria Azarenka Foto: Žurnal24 Petra Kvitova
16-postavljena levičarka Petra Kvitova je dosegla svojo največjo zmago v karieri. Tretji naslov je osvojila v Madridu, potem ko je v finalu s 7:6 in 6:4 premagala četrto nosilko Victorio Azarenko.
Oglej si celoten članek
Še ne poznate Kvitove? Torej poklikajte po galeriji.

Čehinja Petra Kvitova bo z zmago na turnirju WTA v Madridu v ponedeljek prvič skočila v prvo deseterico jakostne lestvice. Po Brisbaneu in Parizu je svoj tretji turnir v karieri dosegla z zmago 7:6 in 6:4 nad favorizirano četrto nosilko iz Belorusije Victorio Azarenko. Kvitova si je prvi niz priborila po napaki nasprotnice, ko je ta žogico poslala v mrežo. Igralki sta nato v drugem nizu vsaka osvojili po eno igro na servis nasprotnice, nato pa je 21-letna levičarka, tudi s pomočjo 40 winnerjev, zmagala kar z brejkom, ko je ob zaostanku s 3:5 servirala Azarenka. "Odigrala sem svoj najboljši tenis. Ta turnir je bil zame res čudovit," je bila v sedmih nebesih mlada Čehinja. Belorusinja bo kljub porazu napredovala na zanjo najboljšu uvrstitev na lestvici WTA – na četrto. "Rada bi čestitala Petri. Ves teden je dobro igrala in si povsem zaslužila to zmago."

Naslednja postaja ženskih turnirjev je Rim, vse bliže pa je tudi že drugi letošnji grand slamOP Francije od 22. maja naprej v Roland Garrosu.

WTA, Madrid, finale:

Petra Kvitova (Češ/14) : Victoria Azarenka (Blr/4) 7:6, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.