Kvjata imajo dovolj

Foto: Profimedia Daniil Kvjat ima za seboj zelo slabo sezono.
Daniil Kvjat ima za seboj zelo slabo sezono.
Moštvo formule 1 Toro Rosso bo na naslednji dirki svetovnega prvenstva v Maleziji konec tedna nastopilo z novim dirkačem.
Oglej si celoten članek

Namesto Rusa Daniila Kvjata bo za volanom sedel testni voznik ekipe in član mladinskega pogona Red Bulla Francoz Pierre Gasly, za katerega bo to prvi start na dirkah najvišje ravni. Pri ekipi niso podrobno predstavili začasne kadrovske spremembe, sporočili so le, da bo Gasly zamenjal Kvjata na "nekaj naslednjih dirkah".

FIA Novost, ki buri duhove, po novem obvezna

Odločitev je bržčas povezana s slabimi dosežki Rusa, saj je v tej sezoni zbral le štiri točke, njegov moštveno sotekmovalec Španec Carlos Sainz mlajši pa že 48. Obenem bo dirkanje Francoza v prvenstvu formule 1 tudi test za morebitne dolgoročne spremembe v vozniški zasedbi v sezoni 2018.

Gasly je star 21 let, vozi kot testni voznik Red Bulla, letos pa nastopa v japonski seriji super formula. "To je zame izjemna priložnost. Zahvaljujem se vsem, ki so mi to omogočili in obljubljam, da bom dal vse od sebe," je dejal mladi Francoz.

Incident "FIA ščiti Vettla, povem vam, zakaj"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.