Kwiatkowski ob spustu končal na tleh, zmaga Francoza

Razburljiv dan na dirki po Španiji.
Oglej si celoten članek

Francoski kolesar Tony Gallopin, član ekipe AG2R, je z napadom dobra dva kilometra pred ciljem v Pozo Alconu zmagal v sedmi etapi dirke po Španiji. Po 185,7 kilometra je drugo mesto osvojil svetovni prvak Slovak Peter Sagan pred španskim veteranom Alejandrom Valverdejem. Rdečo majico vodilnega je zadržal Francoz Rudy Molard iz ekipe FDJ.

Zelo razgibana etapa, v kateri so morali sicer kolesarji premagati le dva vzpona tretje kategorije, se je razpletla v zadnjih 20 kilometrih. Že vzpon je raztegnil glavnino, spust pa jo je po padcu 17 kilometrov pred ciljem razbil. Žrtev vzpona je bil Italijan Vincenzo Nibali, ki ni mogel slediti najboljšim, na začetku spustu je zaradi predrte zračnice zaostal Irec Daniel Martin, na koncu spusta pa se je na tleh znašel Poljak Michal Kwiatkowski in na koncu izgubil 30 sekund.

S tem je Molard še povečal prednost pred zasledovalci v skupnem seštevku. Valverde je po novem drugi, zaostaja 47 sekund, tretji je Nemec Emanuel Buchmann z 48 sekundami zaostanka, 51 sekund zaostaja Britanec Simon Yates, 59 sekund Gallopin ter eno minuto in šest sekund Kwiatkowski.

Slovencev Luke Mezgeca (Mitchelton-Scott) in Luke Pibernika (Bahrain-Merida) ni bilo med najboljšimi. Oba sta končala izven stoterice, Pibernik na 109. mestu, Mezgec na 154. Skupno je Pibernik 143. Mezgec pa 158.

"Vedel sem, da bo zaključek etape zahteven. Imeli smo načrt, da poskusim iti v beg, kar se ni izšlo. Ekipa me je ob koncu spravila v zelo dober položaj in boril sem se z najboljšimi. Ko smo prišli na zadnjo ravnino sem načrtoval napad. Našel sem pravi trenutek in tega sem zelo vesel. Dvesto metrov pred ciljno črto sem pogledal nazaj in videl, da ni nikogar za mano. Šel sem na vso moč, 50 metrov pred koncem sem vedel, da sem zmagovalec," je povedal Gallopin, ki je vpisal 12. profesionalno zmago, prvo na Vuelti in drugo na tritedenskih dirkah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.