KZS ne odstopa od kandidature

Foto: Žurnal24 Roman Volčič (desno) se je skupaj s premierjem Borutom Pahorjem in ministrom Igo
Košarkarska zveza Slovenije tudi po odločitvi vlade, da projekta Eurobasket 2013 ne financira v celoti, ne meče puške v koruzo. Na KZS-ju pravijo, da od kandidature ne odstopajo.
Oglej si celoten članek

S tiskovne konference, ki jo je ob 17. uri organizirala Košarkarska zveza Slovenije (KZS), so zelo hitro prišle prve informacije. Vodilni na KZS so dejali, da od košarkarskega (mega)projekta Eurobasket 2013 ne bodo odstopili.

Kot je na novinarski konferenci povedal predsednik KZS Roman Volčič, zveza ni zadovoljna z odločitvijo slovenske vlade (ta bi dala 1,16 milijona evrov), vendar pa od organizacije evropskega prvenstva ne bo odstopila.

"Čeprav je podpora slovenske javnosti organizaciji evropskega prvenstva 2013 zelo visoka, očitno to ni dovolj za slovensko vlado, ki je sprejela odločitev, po kateri nismo nič bližje organizaciji evropskega prvenstva. Zavedamo se, da časi niso rožnati, da Slovenijo v letu 2013 čakata dva zahtevna projekta, univerzijada in evropska prestolnica kulture, vendar menim, da bi morala država spoznati prednosti in koristi, ki jih prinaša tako veliko in odmevno tekmovanje. Za KZS je organizacija evropskega prvenstva prevelik zalogaj, zato si je brez pomoči vlade ne moremo predstavljati. Glede razpisov, ki nam jih predlaga vlada, smo v dilemi, kaj narediti. Nenazadnje smo za dosedanje aktivnosti okoli organizacije EP iz svojega proračuna porabili že 75 tisoč evrov," pravi predsednik KZS Roman Volčič.

 

Rems: "Zveza vedno nastopila z odprtimi kartami"
Na novinarski konferenci v prostorih KZS je generalni sekretar Iztok Rems povedal, da je zveza vedno nastopila z odprtimi kartami in da so bile vse njene številke, se pravi izračuni okoli prihodkov in stroškov prvenstva, predstavljene javno in transparentno.

Na tiskovni konferenci so vodilni pri KZS-ju še dejali, da bodo počakali do 4. oziroma 5. decembra, ko o kandidaturi za EP 2013 odloča Fiba Europe, ter da jim bodo takrat predstavili, koliko denarja dejansko imajo. Povedali pa so tudi, da je utopično pričakovati, da bi zveza lahko zagotovilo za pet milijonov evrov pridobila v roku enega tedna. Fiba Europe bo imela verjetno le dve možnosti, dodelitev evropskega prvenstva Sloveniji po precej nižji ceni kot 6,5 milijona evrov ali objavo novega razpisa.

V čakalni vrsti že Grčija in Velika Britanija
Če Sloveniji ne uspe, pa je baje v čakalni vrsti za organizacijo EP 2013 že zelo zagreta Grčija. Naj spomnimo: Grčija je na robu gospodarskega zloma, na pomoč pa so ji pred kratkim pristopile države Evropske unije, denar za plačilo kotizacije za EP 2013 pa naj bi se vendarle našel ... Ob Grkih naj bi zanimanje za organizacijo pokazala tudi Velika Britanija.


Sestanek Zanolina in Lukšiča na Brniku

Že v sredo sta se na letališču Jožeta Pučnika sestala slovenski minister za šolstvo in šport Igor Lukšič ter generalni sekretar Fiba Europe Nar Zanolin, a Zanolin o znižanju kotizacije ni želel slišati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.