KZS za regionalno ligo s 14 klubi

Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Na Košarkarski zvezi Slovenije so za jadransko ligo s 14 klubi in tremi slovenskimi predstavniki. Takšna odločitev bi najbolj ustrezala Union Olimpiji, ki je v državnem prvenstvu ostala brez nastopa v regionalni ligi.
Oglej si celoten članek

"Kot je košarkarski javnosti dobro znano, so v minulih tednih in mesecih dogajali veliki premiki v evropskih tekmovanjih, med katere spada tudi regionalna liga s slovenskimi predstavniki. Po pogovorih med FIBA, nacionalnimi zvezami in klubi je v nastajanju nova liga, ki naj bi luč sveta ugledala z novo tekmovalno sezono. V tej naj bi igralo 12 moštev, iz Slovenije Tajfun in Krka, ki sta si to izborila v Ligi Telemach," so v izjavi za javnost zapisali pri krovni slovenski košarkarski organizaciji.

"Košarkarska zveza Slovenije že od prvega dne pogovorov zagovarja stališče, da bi moralo biti v ligi več klubov in, da bi morali imeti Slovenci vsaj tri predstavnike, ne le dva, kot je bilo to v zadnjih dveh sezonah in, kakor naj bi bilo tudi v novi. Dejstvo je, da smo to stališče zagovarjali že na sestanku vseh zvez in mednarodne košarkarske organizacije FIBA Europe na njeni skupščini, 16. maja ter na vseh naslednjih," so še izjavili.

S tremi slovenskimi predstavniki bi sicer najverjetneje največ pridobila Union Olimpija, ki je sicer izpadla že v četrtfinalu končnice slovenskega prvenstva. Ljubljančani se tako niso uvrstili v jadransko ligo.

"KZS nikakor ne nasprotuje ligi s 14 udeleženci, temveč to usmeritev zelo podpira, a odločitev o povečanju števila klubov morajo sprejeti klubi ustanovitelji, vse skupaj pa mora biti z zvezami in FIBA usklajeno le glede tekmovalnega koledarja. KZS je prav tako na FIBA že poslala dopis, da od mednarodne organizacije pričakuje, da bo Sloveniji dodelila eno mesto v rednem delu novega evropskega pokala," so ljubljanski klub podprli pri KZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.