Lahko sedejo na prestol

Foto: Žurnal24 Todd Elik je bil junak tretje tekme v Celovcu. Njegov gol iz 22. minute pa je bi
Hokej je v slovenski prestolnici ta čas šport številka 1. Podvig ZM Olimpije, ki se je uvrstila v polfinale lige Ebel, močno odmeva. "Lahko postanejo prvaki," napoveduje Darko Prusnik.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Zmaji v polfinalu
Posnetki s tretje tekme KAC : ZM Olimpija

Darko Prusnik , Andrej Brodnik in Igor Beribak so nekdaj nosili zeleno-beli dres in v moštvu Olimpije pustili močan pečat. Dandanes z zadovoljstvom zrejo na sijajne predstave varovancev Mika Posme , ki so bili sredi lanskega novembra v globoki krizi, po prihodu ameriškega strokovnjaka in še z nekaj igralskimi okrepitvami (predvsem s Toddom Elikom ) pa tekmece mleli iz kola v kolo. Od tolažilne skupine so se po zmagi nad ekipo KAC prebili med najboljše štiri ekipe v avstrijskem državnem prvenstvu. "Zmagala je homogenost ekipe in taktika. Olimpija ima fantastičnega vratarja, Posma je napravil 'klapo', spravil v red Američane, kar Rahmatulin ni znal. Igralci vedo, zakaj so na ledu, zaupajo drug drugemu, saj imajo zadaj kitajski zid," je bil poln hvale na račun Alexa Westlunda in druščine Darko Prusnik. "Zmaji so Avstrijcem pripravili učno uro hokeja. Če so hoteli pretep, smo jih še pretepli, če so hoteli samo igro, smo jih pa tudi v igri premagali. Olimpija je sposobna igrati tako, kot želi nasprotnik - trdo, grobo ali samo hokej," še meni Prusnik.

 
 

Če bodo želeli osvojiti naslov prvaka, bodo morali biti vsaj 15-20 odstotkov boljši od tekmecev.

Darko Prusnik

 
"Zasluženo," je bila prva beseda Andreja Brodnika, ki je pod Rožnikom preživel večji del svoje športne poti. "Imajo zagon in vidi se, da gre za zrelo ekipo, ki zna nadzorovati tekmo, ki jo tudi kak prejet gol ne vrže s tira. Fantje se držijo navodil in to pokažejo na vsaki tekmi." Tudi 37-letni Ljubljančan, ki zdaj opravlja trenersko vlogo pri Slaviji (skrbi za selekcije U-18, U-20 in za tiste najmlajše, ki se šele spoznavajo s prvinami hokejske igre), med drugim pa je tudi predsednik strokovnega sveta pri HZS , je pohvalil vratarja Westlunda, ki brani v slogu najboljših vratarjev lige NHL , zanj pa se zanimajo vsi bogati avstrijski klubi, menda naj bi ga za prihodnjo sezono že rezerviral Linz . "To je je ekipa izjemnih posameznikov. Toda če ekipa ne bi igrala dobro, tudi posamezniki ne bi prišli do takega izraza," meni udeleženec sedmih svetovnih prvenstev. In v superlativih govori še o 41-letnemu Eliku: "Gre za izvenserijskega igralca, ki se na ledu obnaša pametno, izkorišča najmanjše napake, njegovi ploščki imajo oči in zanimivo, zdi se, da se na ledu prav nič ne 'matra'."

Alex Westlund je na tretji tekmi zbral kar 50 obramb. Za ameriškega čuvaja mreže se zelo resno zanima Linz, ki po treh tekmah četrtfinala proti Jesenicam vodi z 2:1 © Saša Despot

 
"To je nekaj fenomenalnega," je navdušen še en dolgoletni član Olimpije Igor Beribak. "Imajo kolektivni duh, igrajo eden za drugega, izstopata pa Elik in Westlund, ki je že vso sezono eden od ključnih igralcev moštva," meni 43-letni Ljubljančan, zdaj trener v hokejski šoli Olimpije, trener mladincev in druge članske ekipe. O možnostih v nadaljevanju lige Ebel pa: "Že na začetku končnice sem glede na zadnje predstave Olimpije v rednem delu dejal, da bo igrala v finalu. Tam pa je vse mogoče." Dejstvo je, da zmaji kar pokajo od samozavesti, v takem vzdušju pa je vse mogoče. "Če bodo s tem nabojem in razmišljanjem začeli naslednje tekme, sem prepričan, da lahko pridejo v finale," meni Brodnik. Prusnik gre še dlje. "Velik faktor bodo tudi sodniki, saj bodo Avstrijci težko dopustili, da zmaga slovenska ekipa. Če bodo želeli osvojiti naslov prvaka, bodo morali biti vsaj 15-20 odstotkov boljši od tekmecev. Vse ekipe so premagljive," razmišlja o novih podvigih novincev v tem tekmovanju. Prihodnji teden se zgodba nadaljuje. Prva polfinalna tekma bo na sporedu že v torek.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.