Lahko Tajfun prekine serijo Krke?

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Serijske pokalne in prvenstvene zmagovalce čaka v današnjem prvem polfinalnem obračunu zaključnega turnirja Pokala Spar proti Tajfunu (17.45) težko delo, saj vodilno moštvo Lige Telemach odkrito meri na skalp Novomeščanov.
Oglej si celoten članek

"Ne bi rekel, da je bila predstava na vrhunskem nivoju, saj v prvem polčasu nismo igrali naše prepoznavne igre. Začeli smo čvrsto, a smo nato z našimi nespametniimi potezami zapravili vodstvo in s tem dovolili gostom, da se vrnejo v igro," je sinočnjo četrtfinalno zmago proti Heliosu (87:77) pokomentiral trener Tajfuna Dejan Mihevc, ki svojo zasedbo uspešno vodi tudi v prvenstvenem tekmovanju. Moštvo iz Šentjurja, ki se je lani borilo za obstanek v ligi, je v 17-ih tekmah Lige Telemach zabeležilo le en poraz in napovedalo, da bo resen kandidat za najvišja mesta v obeh domačih tekmovanjih.

Je bilo po slabši končnici prvega polčasa v slačilnici vroče?
Zavedal sem se, da je Helios ob koncu prvega dela začutil priložnost, zato smo med odmorom v slačilnici razčistili določene stvari ter se dogovorili, kaj moramo popraviti v drugem polčasu. Fantje so upoštevali navodila in s čvrsto igro ob bučni pomoči s tribun prišli do zaslužene zmage in napredovanja v polfinale.

Ste ohranili dovolj moči za današnjo tekmo proti favorizirani Krki?
Gre za turnirski sistem tekmovanja, ki ne omogoča daljšega počitka. Prepričan sem, da se bomo dobro pripravili na tekmo proti Krki in se še enkrat več predstavili v lepi luči. Menim, da je polfinalna tekma povsem odprta. Že večkrat smo dokazali, da se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom. Krka ima izkušeno moštvo, vendar menim, da tudi mi ne prihajamo na tekmo z belo zastavo. Želimo si zmage, ki prinaša nastop v finalu.

V čem je skrivnost letošnjih uspehov Tajfuna?
Uspelo nam je sestavit moštvo polno košarkarjev s pravim karakterjem. Fantje radi trenirajo in se zavedajo, da le trdo delo prinaša uspeh. Podobno se obnašajo tudi na tekmah. Pika na i je zagotovo prihod izkušenega Dragiše Drobnjaka, ki je pravi mentor na igrišču in daje moštvu dodatno samozavest. Tudi sam se po naravi zmagovalec in takšno razmišljanje sem skušal prenesti tudi na ekipo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.