Lahko zmagamo v Mariboru!

Foto: Žurnal24 Upajmo, da se napovedi Gáborja Horvátha ne bodo uresničile. (Foto: EPA)
NK Maribor je ohranil realne možnosti za napredovanje v 3. kolo kvalifikacij Evropske lige, po tem ko je v Győru proti Videotonu iztržil remi (1:1), toda svoje načrte imajo tudi Madžari ...
Oglej si celoten članek

NK Maribor se je s prve tekme drugega kola kvalifikacij za Evropsko ligo vrnil z ugodnim rezultatom 1:1, ki zagotavlja odlično izhodišče pred povratno tekmo, ki bo 22. julija v Ljudskem vrtu, toda svoje račune imajo tudi Madžari: "Dovolj dobra ekipa smo, da v Mariboru lahko zmagamo," je povedal Gábor Horváth, strelec edinega gola za Videoton.

"Zmagati bi morali že na prvi tekmi. Kot vedno smo imeli ogromno priložnosti, toda nikakor nam ni uspelo povesti. To se sicer velikokrat tudi maščuje, a tokrat na srečo ni bilo tako. Nekoliko žalostí dejstvo, da smo zadetek prejeli iz protinapada, čeprav smo se ravno na to najbolj pripravili. Vedeli smo, da se bodo povlekli v obrambo in da nam ne bodo pustili preveč prostora. Trudili smo se izkoristiti vsako luknjo v mariborski obrambi in neprestano vršiti pritisk na njihova vrata. V prvem polčasu so se do naših vrat prebili samo enkrat in še takrat jim je uspelo zadeti," je še povedal Horváth.

Znani pari tretjega kola
Na sedežu evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so sicer v petek izžrebali tudi že pare tretjega kroga kvalifikacij Evropske lige. Zmagovalec dvoboja med Mariborom in Videotonom iz Székesfehérvárja se bo v nadaljevanju pomeril s Hibernianom iz Edinburgha.

Gorica, ki je v četrtek s kar 0:3 v istem tekmovanju doma klonila proti danskemu Randersu, se bo v primeru čudežnega preboja naprej v nadaljevanju merila z zmagovalcem dvoboja Lausanne SportsBorac Banja Luka. Prve tekme tretjega kroga bodo na sporedu 29. julija, povratne pa 5. avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.