Lakers klonili pri Dragiću doma

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski košarkar Goran Dragić, ki v severnoameriški lig NBA nosi dres moštva Phoenix Suns, je s soigralci gostil Los Angeles Lakers in slavil zmago z 92:86. Član začetne peterke Dragić je v 37 minutah na parketu k zmagi prispeval enajst točk, dva skoka, tri ukradene žoge, z osmimi asistencami pa je bil tudi prvi podajalec svoje ekipe.
Oglej si celoten članek

Junak večera v domači dvorani sonc US Airways Center je bil Michael Beasley, ki je dosegel svoj strelski rekord sezone, 27 točk, domači košarkarji pa so na njegovih krilih zaostanek 13 točk v zadnji četrtini preobrnili v zmago in jezernikom podelili osmi zaporedni poraz v gosteh.

LA Lakers so sicer slabih sedem minut pred koncem tekme izgubili Dwighta Howarda, ki si je poškodoval ramo. Prvi zvezdnik kalifornijske ekipe Kobe Bryant je zbral 17 točk in devet podaj, vendar je 24 sekund do konca tekme grdo zgrešil koš za podaljšek.

Beno Udrih je s svojim moštvom Milwaukee Bucks prav tako v domači dvorani Harris Bradley Center gostil košarkarje Chicaga, ki so slavili visoko zmago s 104:88. Udrih je odigral 22 minut tekme, v tem času pa zbral štiri točke ter po dva skoka in dve podaji.

Biki so letos že dvakrat izgubili proti Milwaukeeju, čeprav so še v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo in te napake tokrat niso želeli ponoviti. "Prav dejstvo, da smo ravno proti tem fantom doslej že dvakrat zapravili vodstvo, nas je gnalo k še bolj osredotočeni igri do zadnjega piska sirene. Zavedamo se, da smo igrali proti zelo dobremu tekmecu, ki niti za trenutek ne popušča. Vedno moraš ostati pripravljen. Danes si veliko mojih fantov zasluži pohvalo," je po tekmi dejal trener bikov, Tom Thibodeau.

Eden od njih je zagotovo tudi Nate Robinson, ki je 16 od svojih skupaj 24 točk dosegel v drugi četrtini. Še en ključni igralec za današnjo zmago v vrstah bikov je bil Jimmy Butler, ki je k zmagi v mestu, kjer je dolga leta igral univerzitetno košarko, dodal 18 točk in pet skokov.

Liga NBA, Izidi:
Phoenix Suns : Los Angeles Lakers 92:86
(Goran Dragić: 37 minut, 11 točk, 2 skoka, 8 podaj, 3 ukr. žoge za  Phoenix)

Milwaukee Bucks : Chicago Bulls 88:104
(Beno Udrih: 22 minut, 4 točke, 2 skoka, 2 podaji za Milwaukee)

Philadelphia 76'ers : Washington Wizards 92:84

Indiana Pacers : Detroit Pistons 98:79

Boston Celtics : Sacramento Kings 99:81

New York Knicks : Orlando Magic 113:97

Atlanta Hawks : Toronto Raptors 93:92

Brooklyn Nets : Miami Heat 85:105

Minnesota Timberwolves : Los Angeles Clippers 90:96

San Antonio Spurs : Chicago Bobcats 102:78

Denver Nuggets : Houston Rockets 118:110

Utah Jazz : New Orleans Hornets 104:99

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:52 31. Januar 2013.

    Beno Udrih je s svojim moštvom Milwaukee Bucks prav tako v domači dvorani Harris Bradley Center gostil košarkarje Chicaga, KI …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.