Lakovič še ne bo igral

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovensko košarkarsko reprezentanco od petka do nedelje čakajo tri nove prijateljske tekme v sklopu priprav na septembrsko evropsko prvenstvo. Kapetan Jaka Lakovič zaradi težav s hrbtom ne bo igral.
Oglej si celoten članek

Tekmice slovenske reprezentance bodo v dvorani Zlatorog v Celju Latvija, Srbija in Turčija. S turnirjem Laško se tako hkrati začenjajo generalke dvoran, ki bodo gostile uvodne tekme; naslednja pride na vrsto Podmežakla, sledita Tivoli in Bonifika ter na koncu še Stožice.

Kot bi že bilo EP

Lokalni organizacijski odbor EuroBasketa 2013 zato obiskovalce prosi za nekaj potrpljenja, saj bo režim vstopa v dvorano potekal tako kot med evropskim prvenstvom (EP). Preizkusili bodo tudi sistem dela novinarjev, prostovoljcev, delavcev okoli dvorane ter preostalega spremljevalnega osebja, vključno s prodajalci na stojnicah z uradnimi artikli EuroBasketa 2013.

Slovenska reprezentanca se na turnir sicer pripravlja v Zrečah. Selektor Božidar Maljković ima na voljo 14 igralcev, saj kapetan Jaka Lakovič zaradi bolečin v hrbtu vadi po posebnem programu. Zdravniška služba ga bo budno spremljala do petka, ko naj bi se pridružil ekipi tudi v igri na kontakt, na turnirju Laško pa Lakovič zagotovo ne bo nastopil.

Nevarni, zahtevni in močni tekmeci

"V drugem ciklusu priprav bomo popravili nekaj pomanjkljivosti, ki so bile opazne na prvih dveh tekmah. Rezultat na turnirju ni v prvem planu, bodo pa trije močni tekmeci zagotovo dobrodošli. Osredotočiti se moramo na svojo igro in se poskušati čim bolje uigrati," pravi Nebojša Joksimovič, ki bo čim bolje poskušal nadomestiti Lakoviča.

Tudi Boštjan Nachbar meni, da bo turnir v Zlatorogu dobra popotnica za nadaljevanje priprav. "Vsi trije tekmeci, vključno z Latvijo, bodo nevarni in zahtevni. Veselim se, da vidim, kako je prenovljena dvorana Zlatorog, ki bo med EP gostila naše tekme s Češko, Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko."

Za prvi dan, ko bo Slovenija ob 20.45 igrala z Latvijo, je cena vstopnic 10 evrov, za dvoboja s Srbijo in Turčijo pa 10 oziroma 15 evrov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.