Lakovič tekmo ocenil kot nekvalitetno

Foto: Žurnal24 Košarkarji in navijači si vsekakor želijo domačega prvenstva. (Foto: Nik Rovan)
Po tekmi s Španijo smo se pogovarjali z Jako Lakovičem, kapetanom slovenske reprezentance, ki pravi, da srečanje ni bilo ravno najbolj kvalitetno. So še rezerve? "Seveda, od obrambe do napada."
Oglej si celoten članek

Jaka, kakšni so prvi vtisi po porazu, nedvomno spektakel danes ...
Da, res je. V prvi vrsti se moram zahvaliti vsem navijačem, ki so prišli na tekmo in iz tega naredili spektakel. Med tekmo na splošno gledano ne mi ne Španci nismo briljirali, veliko je bilo napak. Tekma je bila že dobljena, toda na koncu smo z dvema izgubljenima žogama podarili podaljšek in potem smo bili popolnoma nepripravljeni na consko obrambo, ki je sploh nismo uigravali, mislim napadanja na consko obrambo. Taktična zamisel Scariola je delovala in zato so Španci zasluženo slavili.

Upam, da se bo ta zgodba nadaljevala, da bo Olimpija vstala od mrtvih in da bo Ljubljana spet zaživela.
Jaka Lakovič

Pa ste pred tekmo pričakovali takšno vzdušje v dvorani Center Stožice?
Vedeli smo, da bo polno! Neverjetno, upam, da se bo ta zgodba nadaljevala, da bo Olimpija vstala od mrtvih in da bo Ljubljana spet zaživela, tako kot je včasih. S to lepotico se bo lahko kosala z najboljšimi navijači v Evropi, recimo s Partizanovimi in drugimi. Lepo bi bilo, da se Ljubljana znova vrne na zemljevid košarkarske Evrope.

Vnovič je bilo nekaj trde igre ...
Da, bila je trda tekma, že v Španiji je bilo na robu. V žaru tekme se kažejo iskre, ampak to se takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu pozabi.

Ste tokrat odigrali kakšno tistih kombinacij, ki pridejo v poštev na SP?
Seveda, uigravamo vse naše kombinacije. V Evropi in po svetu vsi spremljajo vse. Na svetovnem prvenstvu bo zelo malo skrivnosti, zelo malo detajlov. Vse to, kar delamo, moramo delati perfektno, da bodo potem te taktične zamisli uspele.

Rezerve pa so še ...
Seveda, od obrambe do napada. Mislim, da danes razen vzdušja in izenačene končnice tekma ni bila preveč kvalitetna. Oboji smo v fazi priprav, kjer še ne moremo pričakovati vrhunskih predstav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.