Lampič še v stiku z najboljšimi

Foto: Profimedia Anamarija Lampič
Lampičeva znova v dvajseterici.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska smučarska tekačica ta čas Anamarija Lampič je na tekmi za svetovni pokal v Val di Fiemmeju, ki je štela tudi kot četrta v vrsti za novoletno turnejo, osvojila 18. mesto na 10 km s skupinskim startom. Za zmagovalko, Norvežanko Astrid Uhrenholdt Jacobsen, je zaostala minuto in 6,6 sekunde. Lampičeva je v seštevku novoletne turneje deseta, po točkah pa je tretja in je ostala v boju za rdečo majico najboljše v sprintih.

V troboju za zmago je tokrat na koncu drugo mesto osvojila Švedinja Ebba Andersson, ki je zaostala štiri desetinke, tretja pa je bila Nemka Katharina Hennig s sekundo zaostanka.

Lampičeva je začela dokaj hitro, po 2,3 km je bila na merjenju časa osma, dobrih pet sekund za vodilno Rusinjo Natalijo Neprjajevo. Tedaj je dobila še tri dodatne točke bonusa. V nadaljevanju se je gibala okrog 18. mesta. Po 6,4 km je na drugo merjenje za bonus točke prišla na 21. mestu, že 40 sekund za tedaj vodilno Anderssonovo. Do konca je Slovenka pridobila tri mesta, vendar tudi izgubila dodatnih dobrih 26 sekund za najhitrejšimi.

"Zagotovo je bila danes ena izmed najtežjih tekem do zdaj. Konfiguracija proge v Val di Fiemmeju je zelo težka, utrujen si in zame je bilo kar težko. Smuči so 'letele' zelo dobro, a posledično so manj prijele, a ne moremo vedno imeti perfektnih. To je bila ena izmed težjih tekem," je tekmo opisala Lampičeva.

Malo ji je bilo žal, saj je menila, da bi lahko naredila še nekaj več. "Nisem šla čisto do konca v sprintu na 2,3 km. Nisem šla na polno v zadnji klanec, zdi se mi, da bi se lahko še bolj potrudila, a potem bi tudi veliko, veliko bolj trpela do cilja. Rekla sem si, da moram nekaj energije prihraniti, saj so bili do konca še trije krogi. Bilo bi še bolj naporno, kot je že tako bilo."

Na četrtem mestu je končala vodilna v svetovnem pokalu Therese Johaug. Norvežanka, sicer kraljica tekem na razdaljah, ni zdržala ritma prve trojice in je zaostala dobrih šest sekund ter bila v cilju šest desetink pred rojakinjo Ingvild Flugstad Oestberg. Devet sekund za njima je ciljno črto prečkala Neprjajeva. Johaugova je padla na težkem zavoju na strmini in obenem izgubila tudi nekaj hitrosti za nadaljevanje teka po ravnini, vendar se je to zgodilo že v prvem krogu.

V seštevku novoletne turneje ima dve tekmi pred zaključkom Johaugova 19 sekund naskoka pred branilko novoletne zmage Oestbergovo, tretja je ostala Neprjajeva z 32 sekundami zaostanka, Lampičeva pa je s sedmega mesta zdrsnila na deseto z dvema minutama in pol zaostanka.

Tour de Ski se bo v dolini Fiemme sklenil konec tega tedna, v soboto sta na programu sprinta, v nedeljo pa brutalni vzpon na Alpe Cermis, ki ima cilj na nadmorski višini 3650 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.