Lampičeva se je prebila v izločilne boje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Lampičeva 26. v kvalifikacijah sprinta na OI v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je bila 26. v kvalifikacijah sprinta v prosti tehniki na olimpijskih igrah v Pekingu. Za prepričljivo najhitrejšo, Švedinjo Jonno Sundling, je zaostala 13,9 sekunde. Druga je bila Američanka Rosie Brennan z več kot petimi sekundami zaostanka (+5,8), tretja pa Švicarka Nadine Fähndrich (6,52). 

Lampičeva bo edina slovenska finalistka na progi v Zhangjiakouu. Eva Urevc je nastop končala na 46. mestu, (+21,4), Anita Klemenčič je bila 55. (+25,09), Anja Mandeljc pa 59. (+26,87).

V moški konkurenci so izpadli Vili Črv, ki je bil najboljši na 42. mestu med 90 tekači na startni listi, Miha Šimenc je bil 44., Miha Ličef 65., Janez Lampič pa 74. Najboljši je bil Francoz Luchas Chanavat. Aleksander Boljšunov, ruski zmagovalec uvodne tekme tekačev, ni startal.

Izločilni boji se bodo začeli ob 11.30 po slovenskem času s četrtfinalom za ženske, ki bodo finale imele ob 12.47, tekači se bodo v finalu za odličja udarili ob 13. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.