Lance: "S tem ne bom izgubljal časa!"

Foto: Žurnal24 Floyd Landis je priznal jemanje dopinga. (Foto: EPA)
Ameriški kolesar Floyd Landis, ki je zaradi pozitivnega dopinškega testa izgubil naslov prvaka dirke po Franciji (2006), je priznal jemanje prepovedanih poživil in obtožil tudi šampiona Lancea Armstronga.
Oglej si celoten članek

Američan je obenem zatrdil, da so to počeli tudi drugi njegovi tekmeci na čelu s sedemkratnim zmagovalcem francoske pentlje Američanom Lanceom Armstrongom. Časnik Wall Street Journal je poročal, da je 34-letni Landis poslal več elektronskih pisem pristojnim uradnikom na Ameriško kolesarsko zvezo in na Mednarodno kolesarsko zvezo. Tako je 30. aprila Stephenu Johnsonu, predsedniku ameriške zveze, poslal pismo, v katerem je priznal sistematično zlorabo poživil.

Landis je dejal, da ga je Johan Bruyneel, tedaj trener Armstronga, vpeljal v jemanje steroidov, zlorabo krvnega dopinga in rastnega hormona. To se je zgodilo leta 2002 in 2003, ko je bil prvi dve leti v ekipi US Postal Service. Pri razumevanju delovanja dopinga mu je pomagal Armstrong. Landis je v izjavi za mrežo ESPN dejal, da je poživila jemal večji del svoje športne poti, tudi leta 2006, ko je zmagal v Franciji. "Želim si očistiti vest. Ne želim biti več del tega početja," je dejal Landis, prvi kolesar, ki so mu zaradi dopinga odvzeli naslov zmagovalca dirke po Franciji.

Če pogledamo, za kakšen primer gre, njegove obtožbe niso vredne ne mojega ne vašega časa. Zgodovina je tukaj že povedala svoje.
Lance Armstrong

Pred tem in tedaj je zatrjeval, da ni bil nikoli vpleten v doping. Na Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (CAS) v Lozani se je celo pritožil, ker naj bi bila v pozitivnih testih odkrita previsoka vsebnost testosterona posledica laboratorijske napake, kar pa je CAS zavrnil.

Armstrong: "S Floydovimi obtožbami ne bom izgubljal časa!"
"Ničesar mi ni treba skrivati. Pred ničemer mi ni treba bežati. Gre le za njegovo besedo proti moji. In jaz verjamem sebi, saj sem zaupanja vreden človek," je na prizorišču dirke po Kaliforniji za ameriške medije dejal Armstrong. Teksašan meni, da so Landisove besedne obtožbe zgolj obupen poskus oprati ime, ki si ga je umazal v dopinških aferah. Med drugim je Landis zaradi dokazanega dopinga izgubil zmago na dirki po Franciji leta 2006, izgubil pa je tudi sodni boj z ameriško protidopinško agencijo, kjer je skušal dokazati, da ni kriv.

"Če pogledamo, za kakšen primer gre, njegove obtožbe niso vredne ne mojega ne vašega časa. Zgodovina je tukaj že povedala svoje," je o rojaku še dejal Armstrong.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.