Landis ne bo videl francoske pentlje

Foto: Žurnal24 Floyda Landisa iščejo francoske oblasti. (Foto: Action Images)
Francoska antidopinška komisija je Američanu Trevorju Landisu prepovedala nastop na dirki po Franciji, lani zasačeni kolesar pa v Franciji ne bo smel tekmovati do 31. januarja leta 2009.
Oglej si celoten članek

Lanskoletni zmagovalec Tour de Francea Floyd Landis v Franciji zagotovo ne bo nastopil prihodnje leto, čeprav bo ameriška antidopinška komisija njegovo pritožbo za razveljavitev kazni sprejela. Ameriška komisija bo njegovo pritožbo obravnavala ob začetku leta 2008, ne glede na končno razsodbo pa Američan v Franciji ne bo smel nastopiti. "Prepoved vključuje vse športne dejavnosti v Franciji. Ta kazen bo prav takšna kot v ZDA. Sicer stvar še ni povsem sklenjena, vendar pa mislim, da Landis tudi ne bo zmogel pravočasno končati kar dveh primerov na sodišču," je povedal predsednik francoske antidopinške komisije Pierre Bordry.

Trevor Landis je leta 2006 zmagal na francoski pentlji, vendar pa je pozneje izgubil naslov, saj je test pokazal, da je imel v krvi povečano stopnjo sintetičnega testosterona. Američan se je do prigoljufane zmage dokopal v sporni 17. etapi, ko se je kot po čudežu prerinil na prvo mesto v skupni razvrstitvi. Po pozitivnem izidu testiranja je zmaga na najtežji kolesarski preizkušnji na svetu pripadla Špancu Oscarju Pereiru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.