Lani izjemno, letos 30 odstotkov manj

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dober teden pred začetkom finala svetovnega pokala v smučarskih skokih so vstopnice še vedno na voljo. Skrbi povzroča vreme.
Oglej si celoten članek

Slovenski športni praznik v dolini pod Poncami bo tudi letos množično obiskan, slabša forma slovenskih orlov v zadnjih tednih pa se vendarle pozna pri prodaji vstopnic.

Lani so predvsem uspehi Petra Prevca zanimanje za tekme v Planici povzdignili do neverjetnega nivoja, vstopnice za večino preizkušenj v hramu slovenskega skakanja so pošle že na začetku februarja. 

Letos se je predprodaja končala 5. marca, na voljo pa je še dovolj vstopnic za vse, ki so željni dolgih poletov in glasnega navijaškega vzdušja.

V predprodaji je vstopnica za tribuno A stala 50 evrov, za tribuno B 45 evrov, za tribuno Kavka pa 60 evrov. Odrasli so morali za stojišča za četrtkove kvalifikacije odšteti 10 evrov, za paket petek-sobota-nedelja pa 23 evrov. Za otroke je bilo za ogled preizkušnj od četrtka do sobote treba plačati tri evre.

"Zanimanje za vstopnice je na nivoju prejšnjih let, če izvzamemo lansko sezono, ki je bila res izjemna. Iluzorno bi bilo pričakovati, da bi se letos kaj takšnega lahko ponovilo," nam je zaupal generalni sekretar Organizacijskega komiteja Planica Primož Finžgar

Kljub manjši navijaški evforiji bo Planica 2017 zelo dobro obiskana, po pričakovanjih organizatorjev se bo v štirih dneh ob Letalnico bratov Gorišek zgrnilo ogromno ljubiteljev poletov.

"V štirih dneh pričakujemo med 60.000 in 70.000 gledalcev. V primerjavi z lansko Planico je bilo letos povpraševanje približno za 30 odstotkov manjše," je pojasnil Finžgar.

Največ skrbi povzroča vreme

V redni prodaji odrasle ogled četrtkovih poletov s stojišča stane 15 evrov, celoten paket pa 29 evrov. Za tribuno A je treba odšteti 60 evrov, za tribuno B 55 evrov in za tribuno Kavka 75 evrov. Za otroke ogled tekem od četrtka do sobote stane pet evrov. Več informacij in dostop do vstopnic vam je na voljo na tej povezavi.

Otroci do vključno šestega leta starosti imajo brezplačen vstop vse dni. Otroci od sedmega do vključno štirinajstega leta starosti morajo kupiti vstopnico za vse dni razen za nedeljo. Najmlajši (stari do dve leti) imajo brezplačen vstop na vse tribune.

Ni izključeno, da se bo v zadnjih dneh prodaja vstopnic za sklepno dejanje skakalne sezone povečala. K temu bi lahko prispevali slovenski reprezentanti z dobrimi nastopi na poslednji postojanki norveške turneje Raw Air na velikanski napravi v Vikersundu.

"Gotovo bi dobri rezultati v Vikersundu prispevali, da bi se v zadnjih dneh še kdo odločil za prihod v Planico. V vsakem primeru bo ljudi spet veliko in verjamem, da bomo celotno prireditev izpeljali uspešno," na lepe daljave varovancev Gorana Janusa upa Finžgar, ki pa ima vendarle nekaj skrbi.

Vremenska napoved za naslednji teden namreč ni nič kaj naklonjena prakticiranju smučarskih poletov. Slabo vreme bi lahko vplivalo tudi na obisk tradicionalnega dogodka.

"Napoved je zanimiva, zelo zanimiva. Upam, da se ne bo uresničila," je napoved meteorologov kratko, a slikovito pokomentiral generalni sekretar OK Planica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:57 15. Marec 2017.

    Ali pa videti

  • 09:38 15. Marec 2017.

    To je slika slovenske hoštaplarije in sledenju tropu brez glave ! Ljubiteljev športa je v Sloveniji cca 30% vsi ostali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.