Lanišek na stopničkah! Šest Slovencev med 20

Foto: Epa
Foto: Epa
Anže Lanišek je zabeležil uvrstitev na tretjo stopničko zmagovalnega odra. Zmagal je Norvežan Marius Lindvik.
Oglej si celoten članek

Japonec Ryoyu Kobayashi (147,3 točke) je bil vodilni po prvi seriji tekme za svetovni pokal smučarskih skakalcev v poljskih Zakopanah. Na drugem mestu je bil Avstrijec Daniel Tschofenig (144,5), na tretjem pa Norvežan Marius Lindvik (143,4). Najboljši Slovenec je bil po prvi seriji Anže Lanišek (142,7), ki je zasedel peto mesto. Doskočil je pri 134,5 m in je imel zelo majhen zaostanek za stopničkami. Ta je znašal vsega 0,7 točke.

V finalu je nastopilo tudi vseh pet preostalih slovenskih skakalcev, ki jih je v Zakopanah vodil siceršnji pomočnik glavnega trenerja Gašper Vodan. Robert Hrgota je namreč zaradi rizičnega stika ostal doma v karanteni.

Drugi najboljši Slovenec je bil po prvi seriji Timi Zajc (137,9), ki je v prvo v zahtevnih razmerah skočil 129,5 m in zasedel osmo mesto. Nekoliko je za pričakovanji zaostal Peter Prevc (135,8), ki je bil v soboto najboljši posameznik na ekipni tekmi. Skočil je 131 m in bil 12.

Cene Prevc (136,4) je ob povratku na tekme svetovnega pokala prvo serijo sklenil mesto pred bratom Petrom. Skočil je 131 m. Do točk se je tretjič v sezoni prebil tudi Žiga Jelar (124,4), ki je skočil 124 m in po prvi seriji zabeležil 23. mesto. Lovro Kos (121,4) je s 30. mestom za las ujel nastop v finalu, potem ko je skočil 123,5 m.

Kos pridobil veliko mest, Lanišek skočil na stopničke

Kos je tako odprl drugo serijo, z odličnim skokom pa se je začel strmo vzpenjati po lestvici in na koncu končal kot 16. Prehitel je tudi Jelarja, ki je sicer tudi napredoval in bil 19. Brata Prevc in Zajc so v drugo vsi skočili zelo solidno in ob tem izgubili po eno mesto. Zajc je tako tekmo končal v prvi deseterici na 9. mestu, Cene je bil 12., Peter pa 13.

Od Slovencev je bil na vrhu le še Lanišek. Ta je po svojem skoku (135,5 m) prevzel vodstvo, nato pa sta ga prehitela Lindvik (294,6 točke) in Karl Geiger (284,6). Anže (283,7) je tako padel na tretje mesto. Tega je nato zadržal, saj sta nekoliko slabše skočila Tschofenig in vodilni skakalec svetovnega pokala Kobayashi. Japonec je s prvega padel na četrto mesto (282,6).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

"Za nami je super vikend. Zelo sem zadovoljen s svojimi nastopi, čeprav so se danes pojavile manjše napake. A ne glede na vse, sem zelo zadovoljen, saj delam res sproščene skoke," je dejal Lanišek po deveti uvrstitvi na oder za zmagovalce.

"Za nami je super vikend, čestitke vsem fantom, delali so vrhunsko. Danes je bilo malce več napak, kar nas je stalo še boljših rezultatov. Gremo naprej. Mi je pa žal, da ni bilo z nami Roberta Hrgote, da bi lahko delili te občutke," pa je po koncu tekmovanja dejal Gašper Vodan, pomočnik glavnega trenerja.

Kobayashi ima po 15 tekmah 941 točk, sledi mu Geiger z 897. Tretje mesto je prevzel Lindvik, ki je zbral 743 točk. Najboljši Slovenec je še naprej Lanišek, ki je s sedmega napredoval na šesto mesto (481).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.