Lampičeva z najboljšim odgovorom zaprla usta vsem "strokovnjakom"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je bila odlična peta v sprintu prostega sloga v Lahtiju, a je vseeno naletela na številne "kavč strokovnjake", ki so imeli svoje "pametne" predloge, kaj bi morala storiti.
Oglej si celoten članek

Švedinja Jonna Sundling je v soboto izjemno začela finalni tek sprintov prostega sloga v Lahtiju in že takoj vsem tekmicam dala jasno vedeti, da jim preostane le še boj za drugo mesto.

A vseeno ji je poizkusila slediti in ne izpasti iz boja za zmago prav edina slovenska predstavnica na tekmi, ena najboljših sprinterk zadnjih let, Anamarija Lampič.

Sprinti Lampičeva po ponesrečenih Olimpijskih igrah znova blesti

Slovenka je tako v zasledovalni peterici skoraj ves čas narekovala tempo, na koncu pa ji je nato nekoliko zmanjkalo moči, tako da je že pred ciljno ravnino, kjer je bila v prejšnjih dvobojih najmočnejša, padla na peto mesto, na katerem je tudi končala preizkušnjo.

Tako jo je na primer premagala tudi Jessica Diggins, od katere ja bila pred tem Slovenka z drugačno taktiko boljša v polfinalu. In seveda so se pojavili številni "generali", ki so "po vojni" eni najboljših na svetu pametovali, da se je preizkušnje lotila napačno.

Za vse takšne "strokovnjake" pa je imela Lampičeva po tekmi najboljši možni odgovor, saj je s čustvenim zapisom naravnost odprla srce in zaprla usta vsem, ki so jo kritizirali.

"Če bi me pred nekaj dnevi vprašali, kaj si mislim in čutim glede Lahtija, bi vam odgovorila, da si po vrnitvi iz Kitajske želim zgolj ostati doma in preskočiti Lahti, ker se počutim uničeno, prazno in brez energije za tekmovanja. Moje telo mi je dopovedovalo, da potrebujem počitek, toda zavedam se, da moram preživeti zgolj še nekaj tekem in vse bo končano. Prav tako se zavedam, da nisem edina, ki vse to prestaja."

"In po današnjem dnevu vidim, da lahko še vedno pritiskam in da sem še vedno močna. Po tekmi me je mnogo ljudi spraševalo, zakaj sem bila v ospredju in zakaj nisem čakala iz ozadja ter se tako borila za stopničke in podobno nakladanje. To sem storila zase in to sem danes resnično potrebovala. Vseeno mi je, če nisem bila na stopničkah, saj sem zgolj uživala v občutku, da lahko nastopam in sem tako pripravljena, da lahko tekmujem proti velikim nacijam, ki se niti ne zavedajo, kako močno moramo garati, da držimo korak z njimi."

"Sem super vesela in ponosna na mojo ekipo in moje izredno hitre smuči. Hvala vsem, ki verjamete v nas. Preprosto obožujem biti jaz. Ne morete nadzorovati mojih čustev, kajti sama sem lastnica svojega srca." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:32 27. Februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 18:19 27. Februar 2022.

    Tak za hec, ker je fejst punca. Ko sem prebral, da je na OI s fantom sem pač po slabših …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.