Lara Gut zadovoljna, Lindsey Vonn smuka ni gledala

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenija ima novo šampionko, kar potrjujejo tudi zapisi v tujih medijih. Švicarski smučarski spletni portali so zapisali, da petkova zmaga Ilke Štuhec ni bila naključna. Njihova prva zvezdnica Lara Gut je bila kljub temu, da je dvakrat končala za Ilko Štuhec, izjemno zadovoljna. Celo priznala je, da je imela tudi sama srečo z vremenskimi pogoji na progi.
Oglej si celoten članek

To, da je v precej enakovrednih vremenskih pogojih za najboljšo skupino tekmovalk s progo v Lake Louisu v soboto najbolje opravila Ilka Štuhec, priznavajo tudi tuji mediji. Švicarski spletni portal Blick je zapisal, da je s sobotno zmago, drugo po vrsti, Mariborčanka potrdila petkov uspeh, ki ni bil naključen.

Gutova končno na stopničkah za zmagovalke

Lara Gut, ki je z 11 stotinkami zaostanka končala na drugem mestu, za Ilko Štuhec, ni bila pretirano razočarana, ampak vesela, saj ji smukaški nastopi v Lake Louis v preteklosti niso prinesli veselja. Še več, šele 15. nastop v smuku v Lake Louisu ji je prinesel oder za zmagovalke. Proga v Kanadi najmanj ustreza njeni tehniki. "Da, to je bilo super. Počutila sem se veliko bolje, kot v petek. lahko sem odmislila vse negativne stvari iz preteklosti in se osredotočila na tekmo. Tudi sonce je bil na moji strani," je priznala 19-kratna zmagovalka tekem za svetovni pokal, ki je za Štuhečevo zaostala kljub temu, da ni naredila večje napake na progi.

Vonnova Ilkine zmage ni videla 

Zato pa tekem ni spremljala Lindsey Vonn, ki okreva po zlomu roke. Američanka, ki je kar 14-krat zmagala na smukih v Lake Louisu, tekmem v Kanadi ni spremljala. Na svojem Twitter  profilu je zapisala, da ji je trenutno preveč težko, da bi spremljala smukaške tekme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.