"Lažnivi" Mou še četrtič naj trener leta

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Pri Realu Madridu so se zavili v molk. Nihče v klubu namreč ne komentira ponedeljkovih dogodkov, ko je madridski športni dnevnik AS ujel trenerja Joséja Mourinha na treningu svojega sina. Portugalec je namreč zaradi dela, kot se je izrazil sam, izpustil podelitev zlate žoge v Zürichu. IFFHS ga je sicer spet izglasoval za trenerja leta.
Oglej si celoten članek

"Mou je lagal" in "Moujev konec je blizu" sta le dva izmed naslovov svetovnih medijev, v teh primerih italijanskega Corriere dello Sport in ameriškega ESPN, ki so pospremili torkovo poročanje španskega športnega dnevnika AS.

Madridski časopis je namreč v času trajanja gala prireditve v Zürichu, kjer so za najboljšega igralca sveta še četrtič zapored okronali Lionela Messija, ujel Realovega trenerja Joséja Mourinha med spremljanjem treninga ekipe svojega sina.

Mourinho je prireditev ob podelitvi zlate žoge, kjer je bil skupaj s poznejšim zmagovalcem Vicentejem del Bosquejem in Josepom Guardiolo kandidat za naslov trenerja leta, izpustil zaradi "veliko dela", kar je napovedal že na novinarski konferenci.

Namesto Karanke trenerja branil Alonso

Španski mediji so zato napeto pričakovali njegov naslednji nastop pred mikrofoni, ki bi se moral zgoditi pred sredino tekmo s Celto, a je klub namesto Mourinha in njegove "prve menjave", pomočnika Aitorja Karanke, na novinarsko konferenco poslal vezista Xabija Alonsa.

"Rekel mi je, da je delal," je novinarjem o Mourinhovem ponedeljkovem udejstvovanju povedal Alonso. "Trener sprejema svoje odločitve. Z njim sem govoril popoldne in delal je na tekmi, ki je zelo pomembna zanj in za nas."

Po poročanju Marce je Mourinho na dan podelitve v Zürichu v klubski bazi Valdebebas delal do 18.30, ko je zapustil prostore in odšel do igrišča kluba Canillas, kjer igra njegov sin. Mourinho je gala prireditev Fife izpustil že v lanski sezoni, ko je slavil Guardiola. Tudi takrat je bil njegov izgovor delo.

Ob vsem tem spet najboljši trener

Njegovo potezo mediji vidijo kot nov udarec v smeri predsednika kluba Florentina Péreza, ki mu Mourinho z veseljem "dela sramoto" v javnosti. Pérez je bil v ponedeljek skupaj z nominirancem Cristianom Ronaldom in drugimi Realovimi člani najboljše enajsterice leta (Casillas, Marcelo, Ramos, Xabi Alonso) prisoten v Zürichu. Sedel je skupaj z Barceloninim predsednikom Sandrom Rosellom.

Kot da to ne bi bilo dovolj, je Mourinho v sredo še četrtič postal najboljši trener po izboru Mednarodnega inštituta za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS). Portugalec je po zaslugi zmage v španskem prvenstvu in superpokalu premagal evropskega in pokalnega prvaka Roberta Di Mattea (Chelsea) in Guardiolo (Barcelona), ki je v svoji zadnji sezoni osvojil španski pokal.

Mourinho je nagrado IFFHS osvojil že v letih 2004, 2005 in 2010, kar je več kot preostali rekorderji – Marcello Lippi (1996, 1998), Ottmar Hitzfeld (1997, 2001), Carlos Bianchi (2000, 2003), Sir Alex Ferguson (1999, 2008) in Guardiola (2009, 2011).

Najboljši trenerji po IFFHS:

1. José Mourinho (POR/Real Madrid) 101 točka
2. Roberto Di Matteo (ITA/Chelsea) 99
3. Diego Pablo Simone (ARG/Atlético de Madrid) 97
4. Josep Guardiola (ŠPA/Barcelona) 82
5. Tite (BRA/São Paulo) 61
6. Jupp Heynckes (NEM/Bayern München) 40
7. Alex Ferguson (ŠKO/Manchester United) 27
8. Jürgen Klopp (NEM/Borussia Dortmund) 15
9. Marcelo Bielsa (ARG/Athletic Club) 12
10. Roberto Mancini (ITA/Manchester City) 11
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.