Le ena serija: Kranjec 20.

Foto: Žurnal24 Prevc je bil na kvalifikacijah šesti, v prvi seriji tekme pa Kranjec 20. (Foto:
Po prvi seriji tekme v Engelbergu je vodil Thomas Morgenstern. Med slovenskimi skakalci je najdlje skočil Robert Kranjec, ki je bil 20. In to je tudi končni rezultat, saj je zaradi snega in vetra finale odpadel.
Oglej si celoten članek

Avstrijec Thomas Morgenstern je v prvi seriji pristal pri 137 metrih (134,4 točke). Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila še dva Avstrijca. Drugo mesto je zasedel Andreas Kofler (140,0 m/132,2), tretji pa je bil Wolfgang Loitzl (136,0 m/128,6). Ker je med serijama začela močno snežiti in pihati, so finale sprva prestavljali, eno uro kasneje pa so ga odpovedali in za končne izide je obveljala le prva serija. V Engelbergu bosta čez vikend še dve tekmi.

Med slovenskimi skakalci je najdlje skočil Robert Kranjec (130,0 m/113,8). To je bila celo šesta daljava, a je zaradi slabega doskoka končal na 20. mestu. V finalu bi lahko nastopil le še Jurij Tepeš (123,5 m/108,0), ki je bil 30. V prvi seriji sta skakala še dva Slovenca: Peter Prevc (122,0 m/107,8)je bil 32., Mitja Mežnar (115,5 m/96,4) pa je tekmo z eno serijo končal na 42. mestu.

"Uspelo nam je narediti korak naprej tudi na tekmi, kar je pomembno. Tekmovalci so začutili tekmovalni utrip, razen Mitje, a tudi on bo, glede na prikazane skoke doma, to kmalu začutil. Mogoče se sliši malce čudno, a z današnjim rezultatom moramo biti dokaj zadovoljni. Vemo, da si želimo več, vendar zdaj moramo biti strpni in umirjeni. Počakati moramo, da bodo tekmovalci skozi tekmovanja pridobivali zaupanje skozi rezultate. Tako bomo lahko šli naprej," je po tekmi povedal trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.