"Le kdo je ta idiot?"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji vezist Barcelone Xavi sprva ni imel visokega mnenja o Louisu van Gaalu.
Oglej si celoten članek

Dolgoletni član Barcelone Xavi Hernandez je priznal, da je o Louisu van Gaalu sprva razmišljal kot o neprimernem za vodenje katalonskega velikana. Nizozemec je Barco kasneje popeljal do dveh naslovov državnega prvaka ter do lovorik v kraljevem pokalu in evropskem superpokalu.

"Po dveh dneh vadbe z njim sem si dejal 'pa kdo je ta idiot?'," je Xavi izjavil za ESPN in dodal, da je nato zelo hitro spremenil mnenje o Nizozemčevih metodah: "Že po enem tednu pa sem uvidel, da ima prav. Louis van gaal bo vedno v mojem srcu."

"Je dobra oseba in zelo dober trener. Ima zelo močen karakter, a v Premier League je mirnejši, saj je pod manjšim pritiskom. Je precej mirnejši kot je bil v Barceloni in Bayernu. Je pošten, je perfekcionist. Veliko zahteva, je strog in vedno želi biti na najvišji ravni," je o svojem nekkdanjem trenerju menil trenutni član Al Sadda.

Ta je nekaj besed namenil tudi Joseju Mourinhu, ki je v Barceloni opravljal delo pomočnika trenerja. "V popolnosti je razumel filozofijo, ki jo je gojila Barcelona, v veliki meri pa je imel enake karakteristike kot van Gaal. Igralci so ga zelo spoštovali. Včasih nas je samostojno vodil pri B ekipi Barcelone in bil je odličen. Presenečen sem, da je zdaj znan po povsem drugačnem pristopu, bolj obrambnem. Pri nas ni bil takšen," je zaključil 35-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.