Le malo Slovencev na zaključku, znan zastavonoša

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Pri slovenski odpravi so izbrali nosilca zastave za slovo od olimpijskih iger.
Oglej si celoten članek

Slovensko zastavo na zaključku zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu bo nosil tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar, so sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije. Slovenska ekipa na slovesnosti bo sicer zelo okrnjena, saj se bo večina športnikov in njihovih sodelavcev v domovino vrnila že pred tem, nekateri bodo na poti v noči slovesnosti.

Zastavo na odprtju olimpijskih iger je nosila smučarska tekačica Vesna Fabjan, ki je nato v Južni Koreji nastopila le na štafetni tekmi. Čast zastavonoše za zaključni slovesnosti iger, ki bo v nedeljo zvečer po južnokorejskem času, pa je zdaj pripadla Flisarju, ki je letošnjo olimpijsko tekmo smučarskega krosa končal na sedmem mestu.

Na slovesnosti ob zaključku iger v Južni Koreji bo sicer le ožja slovenska zasedba, ki jo bodo sestavljali vodstvo olimpijske reprezentance in predstavniki zdravniške službe, so za STA pojasnili v Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS).

Nekateri slovenski športniki so se po opravljenih nastopih že vrnili v Slovenijo, precej se jih v domovino vrača v petek, zadnji športniki, ki za zdaj še ostajajo v Južni Koreji, pa se bodo na pot odpravili v noči iz nedelje na ponedeljek. Zaradi triurne poti do odhodnega letališča se zaključne slovesnosti ne bodo mogli udeležiti, so še navedli na OKS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:59 23. Februar 2018.

    Ja res ne vem,kje oz.pri katerem članku naj komentiram tisto,kar mi trenutno leži na jeziku. Slovenci se že vso zgodovino …

  • 14:19 22. Februar 2018.

    Poleg bahanja še nagrada.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.