Le sreča preprečila teroristični napad

Foto: EPA
Foto: EPA
Zgolj po sreči na nedeljski kvalifikacijski tekmi za nogometni mundial 2014 med Etiopijo in Nigerijo na stadionu v Adis Abebi ni prišlo do terorističnega napada, so danes sporočile etiopske oblasti.
Oglej si celoten članek

Etiopske oblasti so sporočile, da sta se somalijska samomorilca želela razstreliti sredi kvalifikacijske tekme na stadionu, polnem ljudi, a se je eksploziv aktiviral prehitro, kakšnih pet kilometrov od nacionalnega stadiona. Policija je identificirala ostanke delov telesa obeh Somalcev, ker pa sta oba nosila drese etiopske reprezentance, je prepričana, da je bil njun cilj izvesti teroristični napad na sami tekmi.

Policija je aretirala tri osebe, za zdaj pa še ni potrdila, če sta bila samomorilca člana somalijske militaristične skupine Al Shabaab, ki je nedavno izpeljala teroristični napad v Keniji. Tako kot Kenijci so tudi Etiopijci svoje čete poslali v Somalijo v boj proti islamskim ekstremistom, kot je tudi skupina Al Shabaab, ki je leta 2010 izvršila napad v ugandskem glavnem mestu Kampali in pri tem ubila 80 ljudi, ki so v lokalih spremljali nogometno tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.