LeBron bo drugič zapored MVP

Foto: Žurnal24 James bo postal deseti košarkar, ki je postal MVP lige dvakrat zapored. (Foto: R
Zvezdnik Cleveland Cavaliersov, LeBron James, se bo pridružil elitnemu klubu – v nedeljo bo drugič imenovan za najbolj koristnega igralca rednega dela sezone v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Vodstvo lige NBA bo  dobitnika nagrade MVP sicer razglasilo šele v nedeljo, a agencija AP je že v petek zvečer razkrila, da bo to po pričakovanjih LeBron James. To sezono je v povprečju dosegal po 29,7 točke, 7,3 skoka in 8,6 podaje na tekmo, s Cleveland Cavaliers pa je bil najboljši v rednem delu sezone. James je šele deseti košarkar v zgodovini lige NBA, ki mu je uspelo do prestižne nagrade dvakrat zapored.

Za novinca leta je vodstvo lige NBA imenovalo Tyreka Evansa, člana Sacramento Kingsov.

Petindvajsetletnik se bo tako pridružil zvenečim imenom ameriške košarke, kot so Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan in Steve Nash. Russell, Chamberlain in Bird so nagrado prejeli celo trikrat zapored.

"Mislim, da si te nagrade nihče ne zasluži bolj kot LeBron. Lahko bi jo dobil vsako leto," je dejal njegov reprezentačni kolega in morda prihodnje leto tudi klubski Dwyane Wade. "Samo sam jo lahko izgubimi. Tako je pri nekaterih igralcih. Michael Jordan je ni dobil vsako leto, pa bi jo lahko."

Po še neuradnih podatkih je v glasovanju trenerjev, novinarjev in navijačev LeBron James letos dobil veliko več glasov kot lani, na drugem mestu pa bo Kobe Bryant (Los Angeles Lakers). Sam LeBron si bolj kot naziv MVP želi naslov prvaka. S prepričljivo zmago v prvem kolu končnice nad Chicago Bulls (4:1) so dokazali, da jim letos morda končno uspe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.