"LeBron in Dwyane igrata prekrške"

Foto: Žurnal24 Shawn Marion je v finalu kar dobro ustavil LeBrona James. (Foto: Reuters)
V noči na sredo se igra četrta tekma finala med Mavericks in Heati. Nastop Brendana Haywooda je vprašljiv, DeShawn Stevenson pa pred tekmo Dwyana Wada in LeBrona Jamesa obtožuje igranja prekrškov.
Oglej si celoten članek

Napetost med finalistoma lige NBA, Dallas Mavericks in Miami Heat, se stopnjuje tudi izven parketa. DeShawn Stevenson, branilec Teličkov, za Dwyana Wada in LeBron Jamesa pravi, da sta prava igralca. Igralca v smislu, da igrata prekrške. "Odlična igralca sta. Znata prodati prekršek. Takšen je njun stil. Moramo ju pokrivati agresivno, a če se ju samo malo dotakneš, delata tako dramo, da lahko celo dobiš nešportno osebno napako." In kaj poreče Wade? "Nimam komentarja. O tem bomo govorili po koncu finala."

Jamesa so Mavericks na prvih treh tekmah kar dobro ustavili (ima le 20,3 točke na tekmo), z Wadom pa je imel prav Stevenson (in Jason Terry, ki ga menja) ogromno težav (29 točk na tekmo). Pravzaprav prva zvezdnika Heatov niti nista veliko metala prostih metov - Wade 21, James pa le 10. Šele na tretji tekmi sta začela igrata bolj na koš, kar se jim je tudi obrestovalo in so povedli z 2:1 v zmagah. Morda je Stevensona zmotil poizkus Jamesa, da izsili tri proste mete ob zaključku nedeljske tekme. Tam je res dobro odigral, pa vendarle si je bila večina komentatorjev enotna, da bi sodnik moral pisati prekršek (a ga ni). Sodniških napak (na zadnji tekmi predvsem v škodo Miamija, no tista trojka Maria Chalmersa iz Slovenije je bila napačno priznana v škodo Dallasa) v tem finalu sicer ne manjka.

Visoka gledanost
Finale lige NBA že sedem let ni bil tako gledan kot letos. Pa pravijo, da nihče ne mara Miami Heatov!? Prve tri tekme si je v Ameriki na ABC-ju v povprečju ogledalo 15.311.000 ljudi. To je 15-odstotkov več kot finale med Miamijem in Dallasom pred petimi leti in celo več kot lanski finale med največjima rivaloma v zgodovini Boston Celtics in Los Angeles Lakers.

Jackson za trenerja
Medtem ko se igra za prstan, ostale ekipe že delajo na naslednji sezoni. Zelo aktivni so Golden State Warriors. Za novega trenerja so podpisali Marka Jacksona. V NBA je igral 17 sezon, zadnjih nekaj let pa je delal kot komentator na ESPN-u. Posegli pa bodo v kader. Čeprav se preostopni rok začene šele 1. julija, pa sveža govorica pravi: svojega najboljšega igralca Monto Ellisa so pripravljeni zamenjati za Andreja Igoudalo (Philadelphia 76ers).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.