LeBron James: Luka je moj najljubši igralec

Foto: Epa LeBron James Luka Dončić
Tudi Kralj James je navdušen nad predstavami Slovenca.
Oglej si celoten članek

Eden največjih košarkarskih zvezdnikov v severnoameriški ligi NBA LeBron James je v pogovoru za portal Stats Perform News slovenskega košarkarskega virtuoza Luko Dončića v dresu Dallasa imenoval za svojega najljubšega igralca v kategoriji do 25 let.

Dončiću so po izjemnih predstavah komplimente namenili že številni nekdanji in zdajšnji zvezdniki najmočnejše košarkarske lige na svetu, zadnji v nizu je "Kralj James".

"LUKA. On je moj najljubši igralec!!" je odgovoril 37-letni James, sicer štirikratni prvak lige NBA (dvakrat je slavil z Miamijem, po enkrat pa z ekipama iz Clevelanda in Los Angelesa), ko so mu na omenjenem portalu zastavili vprašanje o njegovem najljubšem košarkarju v ligi NBA v kategoriji do 25 let.

Zasedba iz Dallasa se je v tej sezoni sicer prebila v finale zahodne konference, največ zaslug za to pa ima prav 23-letni Ljubljančan. V nedavni polfinalni seriji proti Phoenixu je v povprečju dosegel 32.6 točke, 9.9 skoka in 7.0 podaj na tekmo, v letošnji končnici pa je na vseh desetih tekmah proti Utahu in Phoenixu v povprečju dosegel 31.5 točke, 10.1 ulovljene žoge in 6.6 podaje na tekmo.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Dallas se bo v finalu zahodne konference pomeril z ekipo Golden State. Prva tekma bo v noči na četrtek v San Franciscu.

Finalista vzhodne konferenca sta Boston in Miami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.