LeBron javno izrazil podporo

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je javno obelodanil, koga bo podprl v bitki za Belo hišo na novembrskih volitvah za ameriškega predsednika.
Oglej si celoten članek

LeBron James je javno podprl Hillary Clinton. Njegova poteza naj bi Clintonovi prinesla odločilno podporo pri volivcih v eni od ključnih zveznih držav v boju za predsedniški stolček ZDA, Ohiu.

"Podpiram Hillary, saj sem prepričan, da bo nadaljevala zapuščino mojega dobrega prijatelja, predsednika Baracka Obame," je zapisal zvezdnik Cleveland Cavaliers v članku, objavljenem na spletni strani Business Insiderja, danes pa je izšel tudi pri dnevniku Akron Beacon Journal v rojstnem kraju Jamesa v zvezni državi Ohio.

"Verjamem v to, kar je predsednik Obama naredil za našo državo in podpiram zavezo Clintonove, da bo nadaljevala njegovo zapuščino," je še dejal 31-letni košarkarski superzvezdnik, ki se je leta 2014 po štirih letih pri Miami Heat vrnil h Cleveland Cavaliers in junija z njimi osvojil šampionski prstan.

"Politiki in mnenja, ki nas razdvajajo, po mojem niso rešitev," je poudaril in ob tem spomnil na lastno otroštvo sina matere samohranilke: "Le ena oseba v resnici razume vsakodnevne bitke v Akronu rojenega siromašnega otroka. In ko pomislim, kakšno vladno politiko in ideje potrebujejo otroci v moji fundaciji, je izbira jasna. To je Hillary Clinton."

Trikratni prvak lige NBA in štirikratni najkoristnejši igralec (MVP) prvenstva je v zadnjem času začel jasneje izražati svoje mnenje o socialnih zadevah ter rasnih napetostih v ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:49 3. Oktober 2016.

    važn da je Lebron "PODRL" Hilary Clinton in ne podprl hahahahahha, bravo za novinarja

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.