LeBron "napadel" navijača po epskem metu

Izmenjava mnenj in malce bolj ostrih besed je očitno imela željen učinek na ekipo Los Angeles Lakers, ki se je po treh zaporednih porazih na gostovanjih v domačem Staples Centru vrnila z zmago nad Utah Jazz (102:84). Dwight Howard, o katerem se šušlja, da bi lahko v rekordno hitrem času zapustil kalifornijsko moštvo, je prispeval 17 točk in 13 skokov.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejše moštvo v zgodovini lige NBA Los Angeles Lakers je na tekmi proti košarkarjem Utah Jazz znova prikazalo šampionsko predstavo. Vseh pet glavnih zvezdnikov moštva je doseglo dvomestno številko točk. Metta World Peace je bil skupaj z Dwightom Howardom s 17 točkami najboljši strelec tekme, zadel je tudi pet trojk ter pobral 13 odbitih žog.

Superzvezdnik Kobe Bryant je bil tokrat v vlogi organizatorja igre, kar kaže tudi pogled na statistiko. Vpisal je zanj skromnih 14 točk, zato pa se je izkazal s 14 podajami in devetimi skoki, le en skok pa mu je zmanjkal do trojnega dvojčka. Po 15 točk sta dodala še preostala dva iz peterice zvezdnikov jezernikov Steve Nash in Pau Gasol.

Trener jezernikov Mike D'Antoni je po debaklu v Memphisu (93:106) govoril: "Imamo All Star moštvo. Ste kdaj gledali All Star tekmo? Vsak, ki dobi žogo, odigra ena na ena v napadu, v obrambi pa ne igrajo. To je naše moštvo." A je zdaj po prikazani odlični predstavi v domači dvorani pohvalil svoje varovance:

"Na igrišču je bilo čutiti pravo energijo, moštveni duh, kar je bilo videti s kroženjem žoge, dober je bil tudi ritem v napadu in, kar me najbolj navdušuje, obramba je bila trdna. Nocoj lahko rečemo, da smo imeli vsi boljši občutek."

Bryant enostavno "rad zmaguje"

"Poskušal sem pomagati, kolikor sem lahko, ter dati tisto dodatno vzpodbudo in jim vliti nekaj samozavesti, da lahko nadaljujejo tudi, ko žoga noče v koš," je po tekmi dejal Bryant, ki pač "enostavno rad zmaguje".

Dvoboj med Atlanto in Bostonom je bil odločen šele po dveh podaljških (123:111). Gostje so v drugi četrtini povedli že za 27 točk, vendar je Atlanta v drugem polčasu nadoknadila 19 točk razlike. San Antonio Spurs so premagali teksaške tekmece Dallas Mavericks (113:107). Debi v najmočnejši ligi na svetu je dočakal Aron Baynes, ki se je letos v San Antonio preselil iz ljubljanske Union Olimpije.

Navijač zadel za 75 tisoč dolarjev, "dobil" tudi LeBrona

Branilci naslova prvakov lige NBA Miami Heat so zlahka zlomili Detroit Pistons s 110:88. Navijač košarkarskega kluba iz Miamija Michael Drysch, 50-letni računalniški tehnik iz Illinoisa, je zadel s sredine igrišča, za kar si je zaslužil nagrado 75.000 ameriških dolarjev. Nato pa je občutil še vso težo prvega zvezdnika moštva LeBrona Jamesa, ki je uspešnega metalca s sredine za nagrado objel, dobesedno se mu je vrgel v objem, in sta se objeta znašla na tleh.

Na preostalih tekmah so Washington Wizards premagali Minnesota Timberwolves s 114:101, košarkarji Chicago Bulls so bili boljši od Golden State Warriors s 103:87, Memphis Grizzlies je premagal Brooklyn Nets s 101:77, moštvo New Orleans Hornets je doma klonilo proti Houston Rockets z 82:100, košarkarji Sacramento Kings pa so bili slabši od Oklahoma City Thunder s 95:105.

Liga NBA, rezultati:

Cleveland Cavaliers : Milwaukee Bucks 113:108
Udrih (Milwaukee) 7 točk, 8 podaj in 1 ukradena žoga v 22 minutah.

Washington Wizards : Minnesota Timberwolves 114:101
Atlanta Hawks : Boston Celtics 123:111*
Miami Heat : Detroit Pistons 110:88
Chicago Bulls : Golden State Warriors 103:87
Memphis Grizzlies : Brooklyn Nets 101:77
New Orleans Hornets : Houston Rockets 82:100
Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 107:113
Sacramento Kings : Oklahoma City Thunder 95:105
Los Angeles Lakers : Utah Jazz 102:84
* - po dveh podaljških

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.