LeBron pripravil šov za Neymarja in Brazilce v Miamiju

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Miami Heat je z eno najbolj učinkovitih predstav LeBrona Jamesa v letošnji sezoni doma odpravil Milwaukee Bucks (118:95). Na tekmi tudi brazilska nogometna reprezentanca.
Oglej si celoten članek

Pred očmi Neymarja in ostalih članov brazilske nogometne reprezentance, ki jo v Miamiju v naslednjih dneh čaka prijateljska tekma, je LeBron James le za dve točki zaostal za svojim rekordom sezone in s 33 koši pomagal Miami Heat do visoke zmage nad Milwaukee Bucks.

James je kar 17 točk dosegel v tretji tretjini, v kateri so aktualni prvaki povedli s 85:62 in se pobrali po že tretjem porazu sezone z Boston Celtics. James je moral nadomestiti tudi učinek Dwyana Wada, ki je bil z osmimi točkami v 31 minutah precej neopazen.

S takšnim odstotkom ne moreš zmagati

Pri prvakih, ki so iz igre metali kar 58-odstotno, sta svoj delež dodala še Michael Beasley z 19 točkami s klopi in Mario Chalmers, ki je ob 15 točkah zbral še osem podaj. Pri poražencih, ki so igrali brez poškodovanih Larryja Sandersa, Luka Ridnourja in Ersana Ilyasove, sta bila najučinkovitejša Gary Neal in John Henson s po 18 točkami. Prav slednji je priznal, da tokrat Bucks niso imeli prav veliko možnosti za zmago.

"Miami je zadel skoraj 60 odstotkov metov. Nikakor ne moreš premagati ekipe s takim odstotkom meta. Pač, moramo se izboljšati," je dejal Henson.

Hill z rekordom kariere strmoglavil pelikane

Jordan Hill je za Los Angeles Lakers dosegel rekord kariere (21 točk) in dodal še enajst skokov ob domači zmagi nad New Orleans Pelicans. Trener Lakersov Mike D'Antoni je držal obljubo, da bo "zaradi njegove energije" tekmo Hill tudi začel, poletni košarkar pa je v drugi četrtini z ekipo uspel pobegniti na dvoštevilčno prednost, ki so jo zanesljivo zadržali do konca.

Jezerniki (4-5) so tako prekinili niz dveh porazov in se tudi maščevali za petkov poraz Pelikanom (3-5), ki so tudi sami zdaj izgubili drugič v nizu. Organizator igre Nick Young je pristavil 17 točk, sledil mu je branilec Xavier Henry (15).

Nowitzki prehitel Westa, lovi Millerja

Dallas Mavericks so s 105:95 premagali Washington Wizards, Nemec Dirk Nowitzki pa je 19 točkami na večni lestvici strelcev na 16. mestu prehitel legendarnega Jerryja Westa. Nowitzki je v 16 letih v ligi NBA dosegel 25.197 točk. Zdaj lovi Reggieja Millerja, ki je skupno dosegel 25.279 točk.

Golden State je bil tudi po zaslugi 25 točk Stephena Curryja in 60-odstotnega meta iz igre s 113:95 boljši od Detroit Pistons.

Liga NBA, rezultati:

Miami Heat : Milwaukee Bucks 118:95
Golden State Warriors : Detroit Pistons 113:95
Dallas Mavericks : Washington Wizards 105:95
Los Angeles Lakers : New Orleans Pelicans 116:95

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.