LeBron proti Trumpu

Foto: EPA
Foto: EPA
Največji košarkarski zvezdnik na svetu se bo aktivno vključil v kampanjo za izvolitev ameriškega predsednika oziroma predsednice.
Oglej si celoten članek

V torek bodo Američani izbirali naslednika ali naslednico Baracka Obame. Na republikanski strani na izvolitev upa Donald Trump, na demokratski Hillary Clinton. Kot ponavadi bo ena od odločilnih zveznih držav v predsedniški tekmi Ohio, kjer se bo podelilo 18 elektorskih glasov (za zmago je potrebnih 270).

V zadnjih dneh ankete zmago v Ohiu pripisujejo Trumpu. To bo skušal spremeniti tudi LeBron James, ena najbolj priljubljenih javnih oseb v Ohiu, posebej v Clevelandu in bližnjem Akronu, kjer je bil rojen.

Po poročanju New York Magazine se bo James v nedeljo popoldne skupaj s Clintonovo pojavil v Public Auditorium v Clevelandu, kjer bo demokratska kandidatka organizirala velik shod, enega zadnjih pred odhodom na volišča.

Javna podpora že pred mesecem dni

LeBron James je sicer že v začetku oktobra javno podprl Clintonovo: "Samo ena oseba v tej kampanji resnično razume boj v revščino rojenih otrok v Akronu," je zapisal James. "Ko pomislim na politike in ideje, ki jih otroci v moji fundaciji potrebujejo od oblasti, potem je izbira jasna. Ta kandidatka je Hillary Clinton."

V Clevelandu je kar 53 odstotkov prebivalstva temnopoltega (po cenzusu leta 2010), ta demografska skupina pa bo v veliki večini (prek 90 odstotkov) volila za Clintonovo.

James naj bi demokratski kampanji pomagal predvsem pri motiviranju Clintonovi naklonjenih volilcev za oddajo glasu, saj je v zadnjih dneh, ko je FBI ponovno odprl preiskavo zoper nekdanjo prvo damo, navdušenje na demokratski strani precej zamrlo.

Analitiki se zato bojijo, da bo veliko demokratskih volilcev v torek ostalo doma. James bo s svojo priljubljenostjo to skušal spremeniti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.