LeBron udaril po sodnikih

Foto: Profimedia lebron james
Košarkarji San Antonio Spurs so pripravili presenečenje v Clevelandu in s 110:94 premagali aktualne finaliste.
Oglej si celoten članek

Junak večera je bil LaMarcus Aldridge, ki je končal pri 27 točkah, Danny Green pa je k zmagi v gosteh dodal 22 točk in pomagal ostrogam do prve zmage po treh zaporednih porazih.

Green je dosegel pet trojk in lepo dopolnil Aldridgea. "Vsaka zmaga je za nas velika zmaga. Ta mesec smo še posebej igrali v slogu toplo - hladno. Premagali smo res dobro ekipo, saj v njej igra najboljši košarkar na svetu," je po tekmi dejal ostrostrelec Green, ki s soigralci ni mogel računati na prvega zvezdnika ekipe, poškodovanega Kawhija Leonarda.

Prvi zvezdnik gostiteljev LeBron James je le malo zaostal za trojnim dvojčkom, saj je končal pri 33 točkah, 13 skokih in devetih podajah, po tekmi pa je imel najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA veliko za povedati čez sodnike. Menil je, da so jo tekmeci odnesli s precej nekaznovanimi prekrški nad njim.

"Ne vidim razloga, zakaj sem šel samo štirikrat na črto prostih metov, če pa sem na tekmi vsaj 100-krat pod obročem in dobivam udarce, klofute in podobno," je dejal James, ki meni, da sodniki premalo kaznujejo prekrške nad tistimi, ki gredo na koš, preveč pa ščitijo igralce, ki mečejo dlje od obroča, za tri točke: "Trojke so priljubljene in takšna navodila imajo tudi sodniki. A to ni prav."

Slovenski zvezdnik lige NBA Goran Dragić je bil s svojo ekipo Miami Heat tokrat prost; naslednja tekma ga čaka v torek, ko bo s soigralci gostil Philadelphia 76ers.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 94:110
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 114:98
Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 121:123 (podaljšek)
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 109:94
Denver Nuggets - Houston Rockets 114:119

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.