Leclerc: "Zaje*al sem!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dirkač Ferrarija Charles Leclerc je bil po dirki za VN Turčije poln kritike na svoj račun.
Oglej si celoten članek

Charlse Leclerc (Ferrari) se je na dirki za VN Turčije v Istanbulu, kjer se je zmagovalec Lewis Hamilton (Mercedes) po številu naslovov svetovnega prvaka izenačil z Michaelom Schumacherjem (7), moral zadovoljiti s četrtim mestom, čeprav je bil še nekaj zavojev pred koncem celo drugi.

Monačan je v zaključku vršil pritiska na dirkača Racing Pointa Sergia Péreza v boju za drugo stopničko. Leclerc je s pridom izkoristil napako Mehičana v devetem ovinku, a je zaradi blokiranih koles le tri zavoje zatem izgubil dvoboj s Pérezom, mimo pa se je odpeljal tudi njegov moštveni kolega Sebastian Vettel.

F1 Hamilton z novim naslovom svetovnega prvaka ujel Schumacherja!

"Naredil sem bedarijo. Zaje*al sem!" je po radijski zvezi dejal Leclerc. "Opravičujem se celotni ekipi. Kako sem lahko tako prekleto neumen!" je bil samokritičen 23-letnik, ki tri dirke pred koncem zaseda peto mesto v dirkaški razvrstitvi.

"Na žalost o zadnjih ovinkih dirke nimam kaj veliko povedati. Na koncu šteje samo rezultat. Dobro sem dirkal, v ključnem trenutku pa sem pogorel. Četrto mesto. Zelo sem razočaran," je kasneje pripovedoval novinarjem.

"V devetem ovinku sva bila povsem skupaj. Sergio je naredil napako. Poskušal sem po zunanji liniji, vendar je bil oprijem zelo slab. Racing Point je v zavetrju zelo hiter in uspel se je znajti na pravem mestu, meni pa so zablokirala kolesa. Če pogledamo podatke, nisem naredil nič takega. Zaviral sem na istem mestu in z enako silo, a žal je bila steza na notranji strani bolj mokra. To je bila povsem moja napaka. Komaj sem zvozil ovinek."

"Zdaj, ko sem se nekoliko pomiril, lahko čestitam Sebu za tretje mesto. Zaslužil si je. Četudi sem popolnoma besen nase, se je on zelo dobro odrezal. Upam, da je užival," je dodal mladi dirkač Ferrarija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.