Legenda ameriške košarke se poslavlja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovita ameriška košarkarica Sue Bird je napovedala, da bo po koncu letošnje sezone zaključila svojo igralsko kariero.
Oglej si celoten članek

Enainštiridesetletna Sue Bird je z ameriško izbrano vrsto petkrat zaporedoma osvojila zlato kolajno na olimpijskih igrah v Atenah 2004, Pekingu 2008, Londonu 2012, Rio de Janeiru 2016 in na lanskih prestavljenih igrah v Tokiu.

Ob tem je 175 cm visoka branilka ekipe Seattle Storm tudi štirikrat osvojila žensko različico severnoameriške lige NBA. Zasedba iz ameriške zvezne države Washington je bila najboljša v letih 2004, 2010, 2018 in 2020.

V svoji karieri je kar 12-krat nastopila na tekmah zvezdnic WNBA, ob tem je bila lani izbrana za najboljšo ameriško košarkarico leta.

Z ameriško reprezentanco je tudi štirikrat slavila na svetovnih prvenstvih na Kitajskem 2002, na Češkem 2010, v Turčiji 2014 in Španiji 2018. Edini "madež" je doživela na mundialu v Braziliji 2006, kjer je skupaj s svojimi reprezentančnimi soigralkami osvojila odličje bronastega leska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.