Legenda iz sveta tenisa med karanteno doživela srčni napad

Foto: Epa Carlos Bernardes (na sliki ob Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu) je v karieri sodil na številnih legendarnih obračunih.
Foto: Epa Carlos Bernardes (na sliki ob Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu) je v karieri sodil na številnih legendarnih obračunih.
Teniški sodnik z najdaljšim stažem na ATP Touru ni v življenjski nevarnosti.
Oglej si celoten članek

V Melbournu so hospitalizirali Carlosa Bernardesa, potem ko je doživel srčni napad med prestajanjem stroge 14-dnevne karantene v enem izmed tamkašnjih hotelov.

Dežela tam spodaj bo v začetku februarja gostila prvi grand slam sezone.

Brazilca so iz hotelske sobe prepeljali v bližnjo bolnišnico, od koder so nato sporočili informacijo, da je njegovo stanje stabilno in da ni v življenjski nevarnosti.

Foto: Epa

"Po sprejemu v bolnišnico, ki ni bil povezan s covidom-19, z velikim veseljem sporočamo, da Carlos Bernardes dobro okreva. Zahvaljuje se vam za lepe želje. Vsi skupaj mu želimo čim hitrejše popolno okrevanje," so sporočili predstavniki ATP-ja.

Foto: Epa Bernardes je eden vodilnih teniških sodnikov na svetu že od leta 1990, ko se je pridružil Združenju teniških profesionalcev (ATP). Med drugim je delil pravico v finalu OP ZDA leta 2006 in 2008 ter finalu Wimbledona 2011.

Znan je tudi po turbulentnem odnosu s teniškim zvezdnikom Rafaelom Nadalom, s katerim sta si v preteklosti že večkrat skočila v lase. Po enem od odmevnejših sporov na turnirju v Riu de Janeiru leta 2015 je ATP ugodil Nadalovi prošnji, če lahko Bernardes nekaj časa ne sodi njegovih obračunov.

V Melbournu je trenutno v karanteni 72 igralcev in več kot 160 članov spremljevalnega osebja. OP Avstralije bo na sporedu od 8. do 21. februarja.

Bernardes je srčni infakrt doživel v hotelski sobi, kjer je preživljal strogo karanteno, ker se je v Melbourne pripeljal z letalom, na katerem so bili tudi potniki z naknadno potrjeno okužbo. 

Karanteno morajo prestati vsi udeleženci turnirja, vendar lahko tisti, ki so v deželo tam spodaj prispeli z leti, kjer ni bilo potrjenih okužb, za pet ur na dan zapustijo hotelske sobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.