Legenda še naprej za Romo

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni Francesco Totti bo tudi v naslednji sezoni nosil dres sinov volkulje.
Oglej si celoten članek

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant in dolgoletni kapetan Rome Francesco Totti bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres trikratnih italijanskih državnih prvakov, ki so minulo sezono končali na tretjem mestu, in bo igral v ligi prvakov.

V minuli sezoni je imel Totti kar nekaj sporov s trenerjem Lucianom Spallettijem, zato je bilo dolgo vprašanje, ali bo še nadaljeval kariero v klubu, v katerem igra vse od leta 1989, ko je iz Lodigianija prestopil v mladinsko ekipo Rome. Vendar je zdaj vseh dvomov konec, saj je vodstvo kluba danes sporočilo, da bo s svojim kapetanom še za eno leto podaljšalo pogodbo.

Totti, ki bo decembra praznoval svoj štirideseti rojstni dan, je v dresu Rome v serie A prvič zaigral leta 1993. Do zdaj je v njej za "sinove volkulje" igral na 601 tekmi, dosegel pa je 248 golov. Pred njim sta po številu nastopov v elitni italijanski ligi le še Paolo Maldini, ki je za Milan igral na 647 tekmah, in Argentinec Javier Zanetti s 617 nastopi za Inter.

Je tudi drugi strelec vseh časov v Serie A, več golov od njega je dosegel le Silvio Piola, ki je igral v letih 1929 -1954 in na 537 tekmah zabil 274 zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.