Dragićev mentor ostal brez službe, zaslužen tudi Dončić

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Steve Nash ni več trener Brooklyna.
Oglej si celoten članek

Zgolj dve zmagi v sedmih nastopih sta bili razlog, da se je vodstvo košarkarskega kluba Brooklyn Nets sporazumno razšlo s trenerjem Stevom Nashem, poročajo ameriški mediji.

Kot piše specializiran novinar za ligo NBA Adrian Wojnarowski, je odhod trenerja, ki je bil v igralskih letih mentor Gorana Dragića pri Phoenix Suns ob njegovem prihodu v ZDA, letos pa nekaj mesecev tudi njegov trener prav pri Brooklynu, posledica slabih odnosov med zvezdniki v ekipi.

Nets so na začetku sezone premagali Toronto in Indiano, izgubili pa z New Orleansom, Memphisom, Milwaukeejem, Dallasom in Indiano. Na tekmi z Dallasom jim je kar 41 točk nasul naš Luka Dončić, ki je bil glavni razlog za poraz zvezdniške ekipe, v kateri igrajo kar trije redni udeleženci tekme vseh zvezd: Kevin Durant, Kyrie Irving in Ben Simmons.

Wojnarowski še poroča, da naj bi Nashevo mesto začasno zasedel Jacque Vaughn, kot morebitna kandidata za klop Brooklyna pa se omenjata nekdanji trener Utah Jazz Quin Snyder ter pri Boston Celtics suspendirani glavni trener Ime Udoka.

Nash je sicer na klopi mrežic preživel dobri dve leti, potem ko je vodenje zvezdniške ekipe prevzel v začetku septembra 2020, njegov čas na klopi na Brooklyna pa so zaznamovale številne težave s poškodbami in obnašanjem glavnih zvezdnikov ekipe.

Foto: Epa steve nash

Februrarja 2021 je sicer prejel naziv trenerja meseca v vzhodni konferenci, ob koncu sezone pa je bil šesti v glasovanju za najboljšega trenerja leta.

Svojo prvo sezono na klopi Brooklyna je končal z razmerjem zmag in porazov 48:24, medtem ko je ekipo povedel vse do konferenčnega finala, dosti slabša pa je bila lanska sezona, ko so jih po razmerju 44:38 v prvem krogu končnice pometli Boston Celtics.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.