Legendarni Federer razveselil ljubitelje tenisa z odlično novico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Federer tik pred vrnitvijo na turnirje ne čuti več nobenih bolečin.
Oglej si celoten članek

Švicarski teniški as Roger Federer je pred vrnitvijo na teniške turnirje sporočil, da ne čuti bolečin po dveh operacijah kolena. "Zelo sem vesel, da bom lahko znova igral," je sporočil pred nastopom na turnirju ATP v Dohi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Kar je najbolj pomembno v tem trenutku, je to, da ne čutim bolečin in da so poškodbe preteklost," je pred začetkom turnirja dejal zmagovalec 20 turnirjev za grand slam.

Federer je zadnji svoj uradni dvoboj igral januarja 2020, ko je v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije izgubil proti Srbu Novaku Đokoviću. Lani se je med prekinitvijo sezone zaradi pandemije novega koronavirusa odločil za poseg na desnem kolenu.

Foto: Epa Roger Federer OP Avstralije

Sledil je zaplet med okrevanjem, tako da je julija moral opraviti še drugi artroskopski poseg na istem kolenu, kmalu zatem pa je sporočil, da bo izpustil preostanek sezone.

"Ni najbolj običajno, da se na igrišča po letu premora vrača igralec, star skoraj 40 let," se je pred začetkom turnirja v Katarju pošalil Švicar. Ob tem je dejal, da si nikoli ni mislil, da bo vrnitev na igrišča trajala tako dolgo.

O rivalstvu s Špancem Rafaelom Nadalom in Đokovićem je Federer ocenil, da gre za "odlično debato". "Kar sta Novak in Rafa dosegla v zadnjem času, je neverjetno - in tudi sama nista ravno 25 let stara," je izpostavil.

Meni, da sta tako Srb kot Španec še vedno na vrhuncu forme. "Moja prva skrb pa je moje zdravje in moja igra, veliko manj pa statistika," je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.