Legendarni jugoslovanski košarkar vendarle ni v smrtni nevarnosti

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Legendarni košarkar ter eden izmed tvorcev pravljice Crvene zvezde iz leta 1991 ni v smrtni nevarnosti, temveč bo že v petek izpuščen iz bolnišnice.
Oglej si celoten članek

Srbski mediji so ponovno udarili. Potem ko se je pisalo, da se legendarni košarkar ter kasnejši generalni sekretar nogometnega kluba Crvene zvezde Vladimir Cvetković v bolnišnici v težkem stanju bori za življenje, je na plan priplavala resnica, da življenje Zvezdine legende sploh nikoli ni bilo ugroženo.

Po srbskih medijih se je namreč v sredo vrtela novica, da je Cvetković zaradi pljučne embolije pristal v bolnišnici, kjer naj bi se zdravniki borili za njegovo življenje, zdaj pa je postalo jasno, da je bil legendarni "Cvele" zgolj preventivno odpeljan na zdravljenje.

Imel naj bi blago vnetje pljuč, medtem ko je njegov test na koronavirus negativen. Zgolj iz bojazni, da bi se zaradi embolije situacija zakomplicirala, je za nekaj dni zadržan v bolnišnici, najverjetneje pa bo že v petek odpuščen.

Cvetković sicer velja za pravo kultno figuro v zgodovini Crvene zvezde, tako košarkarskega, kot nogometnega dela. Kot dolgoletni sekretar nogometnega kluba je močno doprinesel k senzacionalni osvojitvi Lige prvakov leta 1991. Med leti 1983 in 2001 je v 18 letih delovanja s klubom osvojil kar 18 lovorik.

Izjemen pečat pa je pustil tudi na košarkarskih igriščih, kjer je clotno življenje nosil le dres Zvezde, za katero je igral med leti 1959 in 1972 in osvojil dve državni prvenstvi in en pokal. Bil je reden član jugoslovanske reprezentance, s katero je osvajal srebro na enih Olimpijskih igrah (1968), dveh Svetovnih prvenstvih (1963, 1967) ter enem Eurobasketu (1969).

Navijači jugoslovanske reprezentance pa si ga bodo zapomnili predvsem po zadetih dveh prostih metih v zadnjih sekundah tekme s Sovjetsko zvezo na Olimpijskih igrah v Mehiki, s čimer je poskrbel za zmago s 63:62 nad eno najmočnejših ekip na svetu ter preboj v finale in prvo košarkarsko medaljo za Jugoslavijo na Olimpijskih igrah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.