Legendarni košarkar prodal šampionske prstane

Foto: Epa kareem abdul jabbar
Rekorder po številu doseženih točk v severnoameriški ligi NBA je prodal del košarkarske zgodovine.
Oglej si celoten članek

Najboljši strelec vseh časov v ligi NBA, Kareem Abdul Jabbar, je na dražbi prodal 234 kosov košarkarske zgodovine, za katere je dobil 2,6 milijona evrov. Večino dobička je namenil svoji dobrodelni organizaciji, ki podpira otroke z željo po znanju tehnologije, znanosti in matematike.

"Ko izbiraš med hranjenjem spominkov v omarah ali zaprašenih policah ter možnostjo, da otrokom izboljšal življenja, je odločitev zelo enostavna. Prodaj vse!" je dejal 71-letni Kareem Abdul-Jabbar.

Legendarni košarkar je prodal štiri od svojih šestih prstanov, ki jih je osvojil kot prvak lige - pet z Los Angeles Lakers in enega kot član Milwaukee Bucks. Za tistega iz leta 1987 je dobil skoraj 400.000 dolarjev.

Žoga, s katero je odigral zadnjo tekmo, mu je nanesla 270.000 dolarjev, vsak od treh pokalov za najboljšega igralca lige - dobil jih je šest - pa so šli po 120.000 dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.