Legendarni Liverpoolov as na dopustu v Španiji izvedel, da je aretiran v Moskvi

Foto: Epa
Foto: Epa
Zadnje dni so se pojavila poročila, da naj bi bil legendarni danski branilec aretiran na protestih v Moskvi.
Oglej si celoten članek

Po svetovnih medijih se je v zadnjih dneh razširila novica, da naj bi bil nekdanji nogometaš danskega Brondbyja in angleškega Liverpoola, ki je dres kluba iz mesta Beatlov nosil kar devet sezon, pred nekaj dnevi aretiran v Moskvi.

Po poročanju ruskih medijev naj bi Daniel Agger pristal v zaporu zaradi sodelovanja na velikem protestu prirejenem v glavnem mestu Rusije.

Nekdanji danski kapetan, ki je za svojo reprezentanco zbral 75 nastopov in 11 zadetkov, naj bi v pridržanju preživel dva dneva, v ponedeljek pa bi moral biti zaslišan s strani raziskovalnega sodnika Golovinske oblasti.

Foto: Epa Daniel Agger

Agger naj bil eden od mnogih, ki so bili v soboto pridržani zaradi udeležbe na protestu v znak podpore ujetemu voditelju opozicije Alekseju Navalniju.

Aggerja naj bi rusko sodišče tako bremenilo udeležbe na nedovoljenem zborovanju, ki je povzročilo kršenje javnega reda i miru. Kazen za takšen prekršek  je lahko denarna v višini do 20.000 rubljev ali zapor do 15 dni.

Mnoge ja tako šokirala Aggerjeva objava na Twitter profilu, na katerem je zapisal, da je z njim vse v najlepšem redu ter da se nahaja na počitnicah v Španiji.

Kasneje se je izkazalo, da so ruske oblasti zaprle velikega Aggerjevega navijača, ki si je leta 2009 spremenil ime Dmitrij Kendrel v ime svojega najljubšega nogometaša, tako da je zgolj prišlo do velike pomote.

Danec, ki trenutno uživa v Španiji in so ga po krivem obtožili incidenta v Rusiji, je sicer svojo kariero končal leta 2016 pri vsega 31 letih. Za Redse je zbral kar 232 nastopov, na katerih je zbral 14 zadetkov. Leta 2006 je osvojil Community Shield (angleški superpokal), leta 2012 pa angleški ligaški pokal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.