Legendarni NBA-jevec moral v pripor

Foto: Profimedia dennis rodman
Nekdanji veliki zvezdnik lige NBA je spet zašel v nove težave.
Oglej si celoten članek

Ameriški košarkar Denis Rodman, ki je časopisne stolpce polnil s predstavami pod obročema in razgibanim ter škandalov polnim življenjem zunaj igrišč, se je znašel v precejšnjih težavah zaradi vožnje pod vplivom alkohola, zaradi česar je noč preživel za zapahi.

Policija je zdaj 56-letnega Rodmana zaustavila v soboto zvečer ob redni kontroli v kalifornijskem letoviškem kraju Newport Beach ob obali Tihega morja južno od Los Angelesa.

Policisti so Rodmana povabili na preizkus treznosti, a ga ni uspešno opravil. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, so Rodmana odpeljali na bližnjo policijsko postajo, kjer je po poročanju novičarskega spletnega portala TMZ opravil še preizkus z alkotestom, merilcem alkohola v izdihanem zraku, ki je potrdil, da je vozil vinjen.

Zato je lastnik petih šampionskih prstanov lige NBA noč do streznitve preživel v priporu v zaporniški celici. Rodmana, ki je svetovno slavo požel tudi v vlogi samooklicanega mediatorja med Severno Korejo in preostalim svetom kot osebni prijatelj severnokorejskega avtokratskega voditelja Kim Jong Una, so izpustili na prostost v nedeljo.

Rodman, ki je v preteklosti enkrat že priznal, da je vozil avtomobil v vinjenem stanju, se ni upiral policijskemu postopku.

"Dennis je celoten dogodek vzel zelo resno in se je odločil, da bo s pozitivnim pristopom skušal nasloviti in rešiti svoje osebne težave. Ob tem se je tudi zahvalil policiji v Newport Beachu za korekten in profesionalen odnos," je sporočil Rodmanov odvetnik Paul S. Meyer.

Rodman je v ligi NBA igral 14 sezon za ekipe Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks. Svoj košarkarski dres je upokojil leta 2000.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.