Legendarni nogometaš Barcelone se je vrnil k Blaugrani

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mehičan, ki je kar sedem let nosil dres Barcelone, je prevzel vodenje B ekipe.
Oglej si celoten članek

Nekdanji mehiški nogometni reprezentant Rafael Marquez je bil imenovan za novega trenerja rezervne ekipe Barcelone, so sporočili iz katalonskega kluba.

Mehičan, ki je pogodbo z Barcelono podpisal do 30. junija 2024, je na klopi Barcelone B, ki je že začela s priprevami na novo sezono, zamenjal še enega nekdanjega branilca Barcelone Sergija Barjuana, ki je po odhodu Ronalda Koemana za kratek čas začasno vodil tudi prvo ekipo Barcelone.

Foto: Twitter Rafael Marquez

Legendarni Marquez sicer velja za najboljšega mehiškega branilca ter enega najboljših mehiških nogometašev vseh časov. Za mehiško reprezentanco je zbral 147 nastopov, s čimer je celo tretji na večni listi, medtem ko je zgolj četrti nogometaš v zgodovini, ki je nastopil na petih zaporedni Svetovnih prvenstvih.

Svojo kariero je začel pri svojem matičnem Atlasu, od koder se je preselil v Evropo k Monacu, preden je svoja najlepša leta preživel pri Barceloni, za katero je igral kar sedem sezon. Sledila je selitev v ZDA k New York Red Bulls, vrnitev v domovino k Leonu ter zadnja evropska avantura pri Hellas Veroni.

Foto: Profimedia Rafael Marquez

Kariero je zaključil leta 2018 pri svojem domačem Atlasu. Po končani igralski karieri je pri slednjem prevzel funkcijo športnega predsednika, preden se je prvič preizkusil v vlogi trenerja pri mladi ekipi Alcale, prden ga je znova v svoje osrčje zvabila njegova Barcelona, kjer bo naslednji dve leti poveljeval njeni rezervni ekipi.

Za Barcelono je sicer tekom svoje kariere zbral 242 tekem in 13 zadetkov ter osvojil štiri državna prvenstva, en španski pokal, tri španske superpokale, dve ligi prvakov, en evropski superpokal ter svetovno klubsko prvenstvo.

Foto: Profimedia Rafael Marquez

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.