Legendarni slovenski odbojkar znova v tujino

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mitja Gasparini se je preselil v Iran.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarski reprezentant Mitja Gasparini se po dveh letih igranja za kamniški Calcit Volley spet seli v tujino. V naslednji sezoni bo 38-letni veteran, ki je s Slovenijo osvojil dve srebrni kolajni na evropskih prvenstvih, igral v iranski elitni ligi, in sicer za ekipo Fooland Sirjan, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS). Nova ekipa slovenskega korektorja je predlani osvojila naslov iranskega in azijskega prvaka, lani pa je izpadla v polfinalu končnice.

Za Izoljana, ki se je že pridružil ekipi v Sirjanu, bo to osma ekipa v tujini. Doslej je igral za grški Iraklis, poljski Jastrzebski Wegiel, Verono, korejski ekipi Cheonan Hyundai in Inheon, Paris Volley ter japonsko Nagoyo. Osvojil je že številne lovorike, kot so pokal Top teams (današnji pokal CEV), francosko, korejsko in slovensko (štirikrat) državno prvenstvo, srednjeevropsko ligo (dvakrat) in slovenski pokal (štirikrat). Najboljši korektor francoske lige iz leta 2016 bo tako na srednjem vzhodu poizkušal še povečati svojo bero naslovov in lovorik.

Priljubljeni Gaspa je sicer del slovenske odbojkarske reprezentance že od leta 2005 in je z njo dvakrat postal evropski podprvak (leta 2015 in 2019, medtem ko je pred evropskim prvenstvom 2021 končal reprezentančno kariero, a se je nato ponovno vrnil leta 2022), leta 2015 je pomagal Sloveniji osvojiti zlato evropsko ligo, medtem ko je letos domače svetovno prvenstvo končal na četrtem mestu. Dolgo časa je bil nezamenljiv na poziciji korektorja, medtem ko ga je v zadnjih letih v prvi postavi zamenjal Tonček Štern.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.